AFERA KONZULTANTICA / Povjerenstvo će uskoro odlučiti je li Karamarko bio u sukobu interesa

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Povjerenstvo će ispitati je li Karamarko sudjelovao u bilo kakvom donošenju odluka vezano uz arbitražu koja se vodi između Hrvatske i MOL-a

8.6.2016.
11:19
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predmet prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa napreduje i vjerujem da ćemo vrlo brzo obavijestiti javnost kada će biti javna sjednica na kojoj će biti objavljena konačna odluka, izjavila je u srijedu predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je 18. svibnja postupak u slučaju Tomislava Karamarka zbog mogućeg sukoba interesa, nakon što su objavljeni podaci o poslovnom odnosu između Karamarkove supruge i njegova prijatelja Josipa Petrovića, inače savjetnika mađarske naftne kompanije MOL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo će ispitati je li Karamarko sudjelovao u bilo kakvom donošenju odluka vezano uz arbitražu koja se vodi između Hrvatske i MOL-a, može li ga to u buduće dovesti u sukob interesa i je li se propustio deklarirati o tom poslovnom odnosu.

Zahtjev Povjerenstvu Karamarko je podnio nakon što je tjednik "Nacional" objavio ugovor između tvrtke u vlasništvu Karamarkove supruge Ane Karamarko i tvrtke lobista mađarskog MOL-a Josipa Petrovića. U ugovoru stoji da je Petrović za usluge savjetovanja i medijskih analiza u razdoblju nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a, a prije njegova dolaska na vlast, tvrtki Drimia u vlasništvu njegove supruge, tadašnje partnerice, isplatio najmanje 60 tisuća eura, odnosno nešto manje od pola milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I predmet bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka (u vezi s poslovanjem tvrtke njegove bivše supruge ATO Inženjering s Hrvatskom elektroprivredom - HEP)  je u obradi i kada bude spreman o njemu će se javno raspravljati, potvrdila je Orešković Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike