UŽAS U PALMOTIĆEVOJ / Tek što su sredili stan uništen u potresu, sve im je izgorjelo, a oni skoro poginuli: 'Dim nas je gušio i grizao nam grlo...'

Image
Foto: Emica Elvedji / Pixsell

Požar je buknuo u subotu nešto iza 21 sati, a krenuo je iz spavaće sobe. Točan uzrok požara znat će se nakon očevida, koji je trajao i u nedjelju

1.5.2022.
19:47
Emica Elvedji / Pixsell
VOYO logo

U zagrebačkoj Palmotićevoj ulici jučer je došlo do strašnog požara, a jedan je stan u požaru uništen. Vlasnica stana za 24sata je ispričala da je osjetila smrad dima, a suprug je ugledao vatru kako guta stan. "Pokušali smo ugasiti požar, ali nije bilo šanse. Prebrzo je sve išlo. Izletjela sam van, vikala tražeći pomoć", rekla je.

"Susjed s drugog kata razbio je staklo i uzeo protupožarni aparat. Probali smo opet ući u stan i ugasiti plamen koji je sukljao, ali bezuspješno. Vatrogasci su brzo došli, ali meni su se minute činile kao vječnost", navodi vlasnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VATRENA STIHIJA U SUBOTU /

Planuo požar u zgradi u Zagrebu, vatrogasci ljestvama spuštali zarobljene ljude

Image
VATRENA STIHIJA U SUBOTU /

Planuo požar u zgradi u Zagrebu, vatrogasci ljestvama spuštali zarobljene ljude

Inače, stan im je stradao i u zagrebačkom potresu prije malo više od dvije godine. "Sredili smo ga i vratili se prije par mjeseci, a sad sve moramo ispočetka", rekla je.

Požar je buknuo u subotu nešto iza 21 sati, a krenuo je iz spavaće sobe. Točan uzrok požara znat će se nakon očevida, koji je trajao i u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuli vriskove

O drami koja se odvijala svjedoče i susjedi s drugog kata. "Čuli smo vriskove i istrčali na stubište. Kroz gusti dim vidjela se samo vatra koja je sukljala iz susjedovog stana. Potrčao sam niz stepenice, uzeo protupožarni aparat. Susjedi čiji je stan gorio od podtlaka koji se stvorio jedva su uspjeli otvoriti vrata. Zbog strašno visoke temperature koja se razvila uspio sam tek zakoračiti u stan. Dalje nisam mogao. Bio sam nemoćan", rekao je.

Njegova supruga za to je vrijeme bila u stanu na drugom katu s troje djece. Kroz stubište se nisu mogli spasti, jer osim vatre prijetnja je bio i gusti crni dim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa se nije vidjelo. Ljudi koji su se okupili ispred zgrade vikali su da stavljamo mokre ručnike, svijetlili nam mobitelima i lampama. No zbog gustog dima nismo imali zraka ni na balkonu. Uspjela sam namočiti kuhinjske krpe i dati ih djeci kako bi im pomogla da mogu disati. Dim ih je gušio i grizao za grlo. Osim straha za supruga koji je bio pred stanom kojeg je gutala buktinja, bojala sam se i za djecu. Za svakog roditelja najgori je taj osjećaj bespomoćnosti i nemoći", ispričala je majka troje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo