KARAMARKO I MILANOVIĆ ZA ISTIM STOLOM? / Posljednji ultimatum MOST-a: pozvali HDZ i SDP na zajednički sastanak, tko odbije - ispada iz igre!

Image
Foto: PIXSELL

Nekoliko sati nakon neuspješnog pokušaja konstituiranja 8. saziva Hrvatskog sabora MOST je priopćio da ostaju dosljedni u pokušaju formiranja vlade nacionalnog jedinstva te da 7. prosinca namjeravaju organizirati zajednički sastanak na kojem bi trebali sudjelovati predstavnici MOST-a, HDZ-a i SDP-a

3.12.2015.
15:17
PIXSELL
VOYO logo

Nekoliko sati nakon neuspješnog pokušaja konstituiranja 8. saziva Hrvatskog sabora MOST je priopćio da ostaju dosljedni u pokušaju formiranja vlade nacionalnog jedinstva te da 7. prosinca namjeravaju organizirati zajednički sastanak na kojem bi trebali sudjelovati predstavnici MOST-a, HDZ-a i SDP-a.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon današnje sjednice Sabora, koji je raspušten jer se nije uspio konstituirati u prvom pokušaju i s obzirom na to da je Robert Podolnjak odbio mjesto predsjednika Sabora, posve je jasno da jedino Most nezavisnih lista pokazuje dosljednost u svojim namjerama.

Domoljubna koalicija koja ima čak 59 mandata nije javno predložila svog kandidata niti podržala prijedlog koalicije Hrvatska raste o imenovanju Roberta Podolnjaka na mjesto predsjednika Sabora. Također, Domoljubna koalicija odbila je Mostov prijedlog o privremenom rješenju do kraja pregovora, kako bi se premostila sadašnja nestabilna situacija. S druge strane, koalicija Hrvatska raste bila je dobro upoznata s činjenicom da prijedlog neće podržati ni Robert Podolnjak ukoliko se ne dogodi konsenzus dvije stranke s najvećim brojem zastupnika, a ipak su ga očekivajući ovakav rasplet događaja, predložili za funkciju predsjednika Sabora. Tome u prilog ide i slavodobitna "petica" koju je Zoran Milanović uputio ministru obrane Anti Kotromanoviću nakon što se Sabor nije konstituirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most nezavisnih lista jedini nastupa posve odgovorno, iskreno, bez kalkulacija i s istinskom željom za dogovorom kako bi se izbjegli novi izbori i opravdalo povjerenje građana. Također, Most će još jednom ponuditi rješenje za izlazak iz ove pat pozicije u nadi da će obje strane shvatiti da njihovi dosadašnji potezi čine neizmjernu štetu hrvatskim građanima i odgađaju trenutak suočavanja s ključnim promjenama kroz koje Hrvatska mora proći.

Most nezavisnih lista ovim putem poziva čelnike koalicija Hrvatska raste i Domoljubna Hrvatska na zajednički sastanak u ponedjeljak, 7. prosinca u 12.00 sati u središnjem uredu Mosta, Smičiklasova 19. U slučaju odaziva samo jedne strane, Most nezavisnih lista nastavit će razgovore samo s tom stranom o formiranju reformske Vlade. Također Most nezavisnih lista stoji na raspolaganju i za ranije sastanke sa svakom stranom pojedinačno, a sve u cilju pronalaženja što bržeg i kvalitetnijeg rješenja za trenutnu situaciju", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo