POPALJENI METEOALARMI / Brzo pojedite grah i ćevape! Stiže snažna promjena vremena uz pljuskove, moguća i tuča

Image
Foto: Borna Filić/PIXSELL/DHMZ

Nakon rekordno toplog, ali i promjenjivog travnja, prvosvibanjsku proslavu mogla bi prekinuti grmljavina i pljuskovi

1.5.2024.
16:58
Borna Filić/PIXSELL/DHMZ
VOYO logo

Za cijelu je Hrvatsku na Praznik rada upaljen žuti meteoalarm koji predstavlja potencijalno opasno vrijeme. Prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, vrijeme je promjenjivo oblačno i nestabilno, a nakon oblačnog vremena poslijepodne i navečer očekuju se pljuskovi s grmljavinom.

Image
Foto: Državni hidrometeorološki zavod/Screenshot

Karta DHMZ-a za Zagreb predviđa mjestimično izraženije pljuskove kao i veliku količinu kiše koja može pasti u kratko vrijeme, a lokalno je moguća i tuča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu je, prema prognozama DHMZ-a, umjereno i jako jugo, a cijela je Hrvatska zagrijana na od 19 do 24 Celzijeva stupnja, na istoku zemlje i malo viša temperatura.

Image
Foto: The Weather Channel/Screenshot

Tijekom noći, temperatura će biti na oko 13 Celzijevih stupnjeva, prenosi Weather.com. U cijeloj je zemlji kvaliteti zraka umjerena ili dobra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi svibnja donio je toplo vrijeme, ali travanj je obarao rekorde. U prvoj je polovici u nekoliko navrata bilo ekstremno toplo, pa su se obarali i neki ljetni rekordi. Onda je došlo zahladnjenje, u nekim je dijelovima zemlje bilo i snijega. Temperature u travnju 2024. godine bile su jedne od najtoplijih otkad postoje mjerenja.

POGLEDAJTE VIDEO: Slovenci u Biogradu slave Praznik rada: Tamo je došetao i Oli Walker koji je krenuo na put oko svijeta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo