KRIJUMČARENJE LJUDI / Pokušao prokrijumčariti tri turska državljana, policija ga uhitila kod Gvozda

Image
Foto: Shutterstock

Vozač je uhićen zbog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma

22.3.2023.
12:15
Shutterstock
VOYO logo

Na području Gvozda policija je u utorak uhitila vozača nakon što mu je u automobilu otkrila tri turska državljana koje je uz unaprijed dogovoren novac pokušao prokrijumčariti, a istragom je utvrđeno kako je u istom sredinom ožujka i uspio.

Iz sisačko-moslovačke policije u srijedu su naveli kako su u popodnevnim satima zaustavili automobil sisačkih registracija te utvrdili da vozač u njemu do krajnjeg odredišta prevozi tri državljana Turske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač je uhićen zbog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Image
LICA S MEĐUNARODNIH TJERALICA /

Policija među migrantima pronašla afganistanskog generala i snajperista

Image
LICA S MEĐUNARODNIH TJERALICA /

Policija među migrantima pronašla afganistanskog generala i snajperista

Policija na cestama dnevno uhvati i po tri švercera migranata

Stranci su dovedeni u policijske prostorije gdje se nad njima provodi postupak prema zakonima o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te o strancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je osumnjičeni i sredinom ožujka na isti način kod Vojnića uspio prokrijumčariti tri strana državljana.

Jutarnji list nedavno je objavio da policija na cestama dnevno uhvati i po tri švercera migranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o mlađim muškarcima koji preko društvenih mreža dobiju ponudu za prijevoz po cijeni od par stotina eura po migrantu, a uglavnom su iz Hrvatske, BiH, Srbije, Ukrajine i Slovenije.

Pokušao prokijumčariti 30 turskih migranata

Policija je lani imala više od 50.000 postupanja u ilegalnim ulazima u Republiku Hrvatsku, povećanje je to od čak 190 posto u odnosu na godinu prije, a podaci o gotovo 6000 postupanja samo u prva dva mjeseca ove godine nagovještavaju da će ova godina vjerojatno nadmašiti prethodnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema svakodnevnim izvješćima policijskih uprava koje pokrivaju područje uz granicu, posebno onu sa BiH, zadnjih mjeseci otkriva se sve više turskih državljana koje krijumčari pokušavaju prevesti kroz Hrvatsku do konačnih odredišta u EU.

Tako je prije desetak dana 28-godišnjak, vozeći teretni automobil s priključnim vozilom, u tovarnom prostoru pokušao preko starogradiškog graničnog prijelaza u Hrvatsku prokrijumčariti 30 turskih migranata, koji su otkriveni i vraćeni u BiH, a on uhićen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo