sljedeći dan isti sprovod / Pokojnik iz Čakovca, umjesto u grobnu jamu, vraćen u mrtvačnicu: 'Fčara sam bil na sprevodu, grobari su krivoga groba skopali'

Image
Foto: Thinkstock.com

Doznali su da se to dogodilo na čakovečkom groblju, posljednjem počivalištu koje nema većih mrlja

18.12.2017.
16:30
Thinkstock.com
VOYO logo

'Fčara sam bil na sprevodu po dežđu. Grobari su krivoga groba skopali i onda su mrtvoga ne spustili, neg vrnuli v kapuru. Denes bu još janput sprevod...'.

Bez korekture i lekture portal emedjimiruje.rtl.hr prenio je izvornu pritužbu jednog našeg građanina koju su dobili u redakciju tijekom subote. Iz razumljivih razloga podatke čovjeka koji je bio na pogrebu nisu iznosili, no sasvim je dovoljna i ova informacija i da se upitamo da li je to moguće, da li se to može dogoditi tu kraj nas i uz nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emedjimirje piše kako neće i ne žele ulaziti u osjećaje ožalošćenih, odnosno osjećaje onih koji su bili vezani uz pokojnika, no pitaju se samo što su ožalošćeni, odnosno oni treći mogli reći? Mogli su reći, što u trenucima tuge i žalosti zvuči smiješno: Sutra ćemo ponovno na sprovod!?

Kontaktirali su gospodina koji im je ostavio kontakt adresu, isti nije želio ništa više komentirati već je dodao kako je u toj tzv. 'prijavi' rekao sve. Doznali su da se to dogodilo na čakovečkom groblju, posljednjem počivalištu koje nema većih mrlja, već naprotiv, u petak popodne i nije nas zanimalo koja je ožalošćena obitelj u pitanju jer bilo da je tko, to se nije smjelo dogoditi upravo zbog spomenute uzornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije im bilo jasno kako se takav propust mogao dogoditi, kako su odgovorni za kopanje grobne jame mogli tako kardinalno pogriješiti? 

Upravo glede toga kontaktirali su čakovečki GP Čakom gdje su im potvrdili istinitost ove informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potvrđujemo priču Vašeg čitatelja da je došlo do opisanog događaja dana 15.12.2017. godine prilikom pogrebnog ceremonijala. S obitelji pokojnika je dogovoreno kako da se s obzirom na okolnosti isti izvede.

Nesumnjiva pogreška priznata je uz ispriku obitelji. Obitelji pokojnika, koja moli za diskreciju, ponuđeno je obeštećenje. Spram odgovornih radnika za nastali neugodni događaj, poduzet će se koraci sukladno aktima GKP ČAKOM d.o.o.", stoji u odgovoru kojeg je za emedjimurje.hr poslala Snježana Tkalčec Avirović, direktorica ove čakovečke tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo