BUNTOVNIK I KNJIŽEVNIK / Pogledajte dirljivu životnu priču o slavnom piscu

Image
Foto: RTL

Dokumetarac 'Paulo Coelho - Moj život' bit će prikazan u subotu 24. svibnja u 22:45 sati na RTL2, te u nedjelju 25. svibnja u 15:30 sati na RTL Televiziji!

23.5.2014.
12:16
RTL
VOYO logo

Dirljiva životna priča o književniku Paulu Coelhu, od njegovih buntovnih studentskih dana, služenja zatvorske kazne u 70-ima, otkrivenja u Santiago de Composteli 1986. do književnog uspjeha i slave koja je slijedila, gledatelji će moći vidjeti ovog vikenda na svojim malim ekranima – „Paulo Coelho - Moj život“ bit će prikazan u subotu 24. svibnja u 22:45 sati na RTL2, te u nedjelju 25. svibnja u 15:30 sati na RTL Televiziji!

Image
Foto: RTL

Obožavan književnik od strane javnosti, Paulo Coelho je jedan od najuspješnijih svjetskih pisaca. Njegov književni opus redovno se nalazi na najvišim pozicijama svjetskih bestseler ljestvica, a Coelhovo sljedbeništvo čitatelja broji se u više od 500 milijuna u 150 zemalja svijeta. Mnoštvo njegovih knjiga je ekranizirano, a svakako najpoznatiji roman je „Alkemičar“ iz 1988., kojim se proslavio i u Hrvatskoj. Knjiga o duhovnoj potrazi pastira Santiaga, koji mora doznati značaj sudbine, ljubavi i drugih životnih istina, prevedena je čak na 71 jezik i time ušla u Guinessovu knjigu rekorda kao knjiga aktivnog pisca koja je prevedena na najviše jezika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Sjajan dokumentarac „Paul Coelho – moj život“ iz 2011. ocrtava portret karizmatičnog, a opet skromnog, brazilskog autora kroz razne faze njegova života. Nakon dvadeset i četiri godine, Coelho se vraća u Santiago de Compostelu zajedno s drugim hodočasnicima te se prisjeća svog trenutka otkrivenja. Slavnog pisca upoznajemo kao dijete strogih katolika često kažnjavanog zbog svoje buntovnosti,  mladića u borbi za slobodu u Brazilu zbog čega je bio kažnjen mučenjem i zatvorom, te međunarodne zvijezde na crvenom tepihu Cannesa. Doznat ćemo više o trenutku 1986. kada je doživio Bogojavljenje za vrijeme hodočašća u Santiago de Composteli, u ovom portretu jednog pisca čiji je život epsko i emotivno putovanje poput njegovih književnih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo