'Podmeće mi špijunčina Karamarko'

15.5.2011.
23:15
VOYO logo

SDP-ovac Slavko Linić vratio je se iz Sjedinjenih Američkih Država, no još nije dobio službeni poziv za obavijesni razgovor. Kaznena ga prijava, poručuje, ne zabrinjava.

Smatra da mu podmeću ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i ravnatelj policije Oliver Grbić. Kaže da se u ratu nije obogatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živim dobro, ali ne mogu reći da sam bogat, pogotovo ne kao Karamarko. Ako špijunčina i Oliver napišu da sam ukrao 80 milijuna, 80 milijuna, molio bih da se zapamti ta cifra u gradskim tržnicama, a vidite nema ni kaznene prijave, nema progona, jednostavno samo su podmetnuli i podmeću", rekao je Linić u razgovoru za Novu TV.

Podsjetimo, kaznena prijava podnesena je protiv Slavka Linića i još nekoliko osoba koje su u ratnim godinama vodile Krizni stožer Rijeke. Sve ih se tereti za navodni nestanak 800.000 njemačkih maraka u srpnju 1991. godine kojima je trebalo biti kupljeno oružje iz Slovenije. Taj je novac, navodno, iskoristio za popločavanje grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili su novce, nisu htjeli isporučiti oružje, a kad se Krizni štab Općine Rijeka osigurao oružjem iz skladišta u Pothumu, tada je počeo povrat novca", tvrdi Linić. I to od susjeda Slovenaca preko kojih se oružje nabavljalo.

Linić kaže da je sve bilo po zakonu, no ukoliko se dokaže suprotno, mogao bi biti prvi koji je kažnjen zbog ratnog profiterstva. Protiv njega se postupa i prije nego što je zakon službeno stupio na snagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201105150129006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo