najavljuje reforme / Plenković o ponudi povišice za suce: 'Sjajna je'. O poreznoj reformi: 'Malo strpljenja, cilj su veće plaće'

Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Pozdravio je što je glavna državna odvjetnica bila na Odboru za pravosuđe i odgovarala na pitanje odlaska sad već bivše šefice USKOK-a, a na opasku da je Zlata Hrvoj Šipek njegova produžena ruka, odgovorio je da je ona stupidna

9.5.2023.
16:54
Marko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u utorak je nakon koalicijskog sastanka rekao da će Vlada mijenjati mjere za pomoć gospodarstvu i građanima, kako se bude mijenjala situacija.

"Radimo i na novom Zakonu o plaćama i cilj je da se brojne različite kategorije svedu na jedan broj primjenjivih razreda na sve. Naš je cilj da taj posao pokušamo riješiti ove godine", najavio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da se energetska kriza ispuhuje, šefica MMF-a Lagarde iznijela je da očekuje da će Vlada smanjiti potpore pa se osvrnuo i na to.

"Izjava gospođe Lagarde dana je u kontekstu kada smo u zajedničkom odgovoru na energetsku krizu uzrokovanu agresijom Rusije na Ukrajinu, gdje smo kao i drugi reagirali na dvije razine. Jedna je bila zajednička europska razina u kojoj smo praktički ograničili rast cijena plina. Na nacionalnoj razini, zamrznutim cijenama struje i plina za građane i gospodarstvenike de facto smo im omogućili da prezime i prežive. Kako se bude situacija mijenjala, mi ćemo tako adaptirati i kalibrirati naše mjere", komentirao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
O VANJI MARUŠIĆ /

Hrvoj Šipek zastupnicima: 'Da nisam postupila kako jesam, a da ste saznali za nesreću, bi li tražili moju odgovornost?'

Image
O VANJI MARUŠIĆ /

Hrvoj Šipek zastupnicima: 'Da nisam postupila kako jesam, a da ste saznali za nesreću, bi li tražili moju odgovornost?'

Osvrnuo se i na najavu štrajka medicinskih sestara i tehničara te rekao da je prosječni rast plaća u mandatu njegove Vlade bio 48 posto, a u mandatu Zorana Milanovića 2,8 posto.

Nastavio je da su plaće rasle više u odnosu na kumulativnu inflaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za zahtjeve sudaca i pravosudnih djelatnika za većim plaćama rekao je da je ministar dao sjajnu ponudu, a da je u srijedu sastanak radne skupine te da se razgovori nastavljaju.

Za poreznu reformu i ukidanje poreza rekao je da to neće oslabjeti vlasti većih gradova te dodao da će "“reforma biti dobra". Nastavio je da se ide za time da se povećaju plaće građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno je toga na stolu, još malo morate pričekate za detalje. Idući tjedan će sve biti prezentirano. Bit će sve OK”, uvjeravao je.

Pozdravio je što se danas održala sjednica Odbora za pravosuđe na kojem je bila glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek i koja je govorila o okolnostima odlaska sad već bivše ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić. Opasku oporbe da je Zlata Hrvoj Šipek njegova "produžena ruka", nazvao je stupidnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo