PLENKOVIĆ KOD PAPE POVEO I PUNICU, NO TO MU NIJE NAJČUDNIJI POTEZ: / 'Tamo je dokazao da podilazi Crkvi'

Image
10.10.2017.
16:58
VOYO logo

Dubrovkinja Mila Maslać se, za vrijeme trajanja prijema držala diskretno, uz kćer, a obje su bile odjevene u crno te su imale istobojni veo preko glave, navodi Slobodna Dalmacija.

Image

Plenković je do sada prvi hrvatski dužnosnik koji je na prijem kod pape poveo punicu, no bivši veleposlanik u Vatikanu, Ivica Maštruko, ističe kako Plenkovićev potez zapravo i nije neuobičajen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer Plenković je, kao i svaki gost tog ranga, mogao povesti članove svoje obitelji na audijenciju. Nakon razgovora s Papom u četiri oka uobičajeno se predstavlja obitelj, kao i ostali članovi delegacije. Mogao je premijer tako povesti svoju mater, punicu ili nekog trećeg člana obitelji", rekao je Maštruko.

Image

07.10.2017., Vatikan, Italija - Hrvatski premijer Andrej Plenkovic u sluzbenom je posjetu Vatikanu, gdje je razgovarao s papom Franjom. Premijer Andrej Plenkovic, sin Mario, papa Franjo, supruga Ana Maslac Plenkovic i kci Mila tijekom audijencije. Photo: Lana Slivar Dominic/Hina/POOL/PIXSELL

Međutim, umirovljeni hrvatski diplomat i dobar poznavatelj prilika i običaja u Vatikanu, ističe kako se jedan drugi događaj koji se dogodio na prijemu kod pape u Vatikanu zapravo mogao okarakterizirati kao neobičan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad smo već kod posjeta, daleko je neuobičajenija premijerova izjava da je s papom Franom razgovarao o beatifikaciji kardinala Alojzija Stepinca. To je pitanje čisto unutarnja stvar Crkve i vatikanske politike, a ne nikako svjetovne. Po meni, tu se htjelo poslati poruku vjernicima u Hrvatskoj i na neki način podilaziti Katoličkoj crkvi ovdje", izjavio je Maštruko.

Image

Plenkovićeva punica inače je, zaposlena u dubrovačkom Centru za socijalnu skrb, a po njoj su premijer i njegova supruga Ana dali ime kćeri rođenoj u veljači ove godine u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako njihov dvogodišnji sin Mario nosi ime po Plenkovićevu ocu, po struci profesoru komunikoloških znanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo