Dok Jandroković kaže da šteti stranci / Plenković izbjegao jasno odgovoriti šteti li Zadravec HDZ-u: 'Bolnicom upravlja v.d. ravnatelja. Ne premijer telefonski'

Kazao je da ravnatelj upravlja bolnicom, a da inspekcija treba istražiti optužbe, insinuacije i komentari za koje bi netko mogao odgovarati

21.5.2021.
15:34
VOYO logo

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na današnjoj mini turneji, u kojoj daje potporu HDZ-ovim kandidatima u drugom krugu lokalnih izbora, a u Slavonskom Brodu odgovorio je na pitanja je li jučer na Vijeću za obranu na Pantovčaku masku nosio samo za snimanje i komentirao stanje u KBC-u Sestre milosrdnice. 

Na pitanje je li nosio masku kad su izašle kamere iz sobe gdje se održalo Vijeće za obranu, Plenković je odgovorio da teško može nositi masku ako pije kavu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nosimo maske i poruka je onakva kakvu ste vidjeli na slikama. Ali kavu ili vodu ne mogu piti kroz masku. a ne pijem ni pivo ni whiskey", kazao je Plenković. 

Image
komentirao i nabavku aviona /

Milanović o cijepljenju i zašto ne nosi masku: 'Mislim da svi vide da nam nisu narasli rogovi, da ne padamo u jarke...'

Image
komentirao i nabavku aviona /

Milanović o cijepljenju i zašto ne nosi masku: 'Mislim da svi vide da nam nisu narasli rogovi, da ne padamo u jarke...'

Šteti li Zadravec HDZ-u?

Danas je predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao da izjave smijenjene predstojnice Vinogradske Dijane Zadravec nanose štetu HDZ-u. No, Plenković to danas nije želio tako reći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče Vinogradske? Pitanja u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi se ne rješavaju telefonskim pozivima premijera. To se tako ne radi. Ako netko rješava pitanja pozivom telefonski, da rješava bilo koje pitanje, koje je van nadležnosti bilo koga tko je predsjednik Vlade, to je indikativno o metodi upravljanja ili bar poimanju toga tko što treba raditi. Nije prvi puta da imamo takvu situaciju", kazao je Plenković i time neizravno odgovorio Milanoviću koji je danas rekao da je Plenković trebao situaciju u Vinogradskoj riješiti prije godinu dana. 

"Kod Vinogradske su dvije stvari temelje. Prva, za upravljanje bolnicom je nadležan v.d. ravnatelja. Ima sve ovlasti da donosi odluke koje smatra da treba. Drugo,  za sve moguće optužbe, insinuacije, bilo kakve kvalifikacije i komentare koje bi eventualno vukle nečiju odgovornost, nadležna je inspekcija koju je poslao ministar zdravstva i oni moraju ispitati svaku odgovornost", kazao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije konkretno želio reći šteti li ponašanje Zadravec HDZ-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo