transformacija odmarališta / Planiraju rušiti motel Plitvice. Bez posla bi moglo ostati od 20 do 40 starijih djelatnika

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Motel je mobiliziran za prihvat izbjeglica iz Ukrajine, a nakon njihova odlaska rješenje o prestanku mobilizacije još nije stiglo. Motel je u većinskom vlasništvu države preko Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera. Predstečaj je pokrenut 2021., a najveći vjerovnik je upravo HAC

20.2.2023.
10:21
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Poznato odmorište na A1 trebalo bi se potpuno transformirati gradnjom nove benzinske postaje s trgovinom i kafićem. Priključkom će biti omogućen pristup južnom platou iz oba smjera autoceste, piše u ponedjeljak Večernji list.

"Radovi obuhvaćaju i uklanjanje postojećeg izlaza s južnog platoa, uklanjanje postojećih priključaka sjevernog platoa odmorišta te potrebnu infrastrukturu: oborinsku odvodnju, napajanje EE, javnu rasvjetu, napajanje vodom itd.", kažu u HAC-u. Dodaju da će biti uklonjene i postojeće dotrajale Inine benzinske postaje na oba platoa odmorišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
buduća omiška obilaznica /

Što struka kaže o mostu kod Omiša koji je 'na različitim visinama'? 'Početkom veljače će sve biti jasno'

Image
buduća omiška obilaznica /

Što struka kaže o mostu kod Omiša koji je 'na različitim visinama'? 'Početkom veljače će sve biti jasno'

"Izvođenje radova planirano je od trećeg kvartala 2023. zaključno s četvrtim kvartalom 2024. te će, po ishođenju uporabne dozvole, uslijediti izgradnja nove suvremene benzinske postaje s trgovinom i kafićem te pristup iz oba smjera autoceste", kažu u HAC-u koji je još 2020. proveo javno nadmetanje za benzinsku postaju.

"Bit će uključeni i sadržaji truckstorea i čuvanog parkirališta za teretna vozila, uslužnog ugostiteljskog objekta i autokampa te elektropunionica za osobna i teretna vozila", kažu u HAC-u. Ističu i da njihov dugoročni plan cjelovitog uređenja odmorišta ovisi o dinamici razrješavanja odnosa s trenutačnim posjednikom uslužnih objekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misle na motel Plitvice, koji planiraju rušiti, a koji je u većinskom vlasništvu države preko Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera. Predstečaj je pokrenut 2021., a najveći vjerovnik je upravo HAC. Zemljište je u vlasništvu države i pod upravljanjem HAC-a, dok je nekretnina u vlasništvu Motela Plitvice d.o.o.

Nagodba o stupanju u posjed nije postignuta, a nije plaćena ni naknada za izvlaštenje. Motel je mobiliziran za prihvat izbjeglica iz Ukrajine, a nakon njihova odlaska rješenje o prestanku mobilizacije još nije stiglo. Rušenjem Plitvica bez posla bi moglo ostati između 20 i 40 djelatnika starije životne dobi, piše novinarka Večernjeg lista Mateja Šobak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike