Plaća liječnika ovisit će i o kilaži pacijenta i nepušenju?

3.7.2012.
12:26
VOYO logo

Isto tako, dodatno će se moći zaraditi primjerice ispiranjem ušiju pacijenta, manjim kirurškim zahvatom, snimanjem EKG-a ili ultrazvukom.

Ovaj veliki pomak u obiteljskoj medicini liječnici pozdravljaju jer svaka stimulacija, naglašava dr. Rudika Gmajnić, ravnatelj osječkog Doma zdravlja, dodatan je motiv za rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću biti zadovoljan uspijem li prevencijom spasiti pacijenta od dijabetesa ili oboljenja zbog pušenja. Nama je interes raditi preventivu, no za sada za to nemamo vremena jer imamo administrativnih obveza i istovremeno mnogo više pacijenata nego što to propisuje norma.

Temeljite izmjene

Onaj liječnik s manjim brojem pacijenata posvetit će se preventivnim aktivnostima, a vjerojatno je krajnji cilj ovog novog modela spasiti liječnike od prevelikog broja pacijenata u ordinaciji. Ne trebamo zaboraviti ni to da prosječan hrvatski građanin češće posjećuje liječnika nego onaj u Europi", kaže dr. Gmajnić za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi se provelo u djelo razmišljanje struke obiteljske medicine koja dijeli stajališta HZZO-a za nužnom reformom u zdravstvenom sustavu, kaže, potrebno je izmijeniti njezine temelje, a čemu se u primarnoj zdravstvenoj zaštiti nadaju.

"Imamo dvostruki interes – zdrave ljude i novčanu stimulaciju", zaključuje dr. Gmajnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo