'LAGALI STE' / Pernar upao na konferenciju Tomaševića, posvađao se i napravio kaos: 'Kako ste uopće ušli ovdje? Izađite van!'

Image
Foto: Tomislav Miletic/Pixsell

S Pernarom je došao i Josip Juretić koji je nastavio svađu, dok je postavljao pitanja

12.9.2023.
11:45
Tomislav Miletic/Pixsell
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici, Danijela Dolenec i Luka Korlaet, otvorili su novi Dom za starije osobe u Markuševcu. Nakon otvorenja Doma, Tomašević i njegovi zamjenici održali su redovitu konferenciju za novinare.

"Drago mi je što imam čast zatvoriti jednu epizodu koja za ovaj dom traje 17 godina. Od toga smo mi dvije godine vodili završetak. Natječaj je pokrenut 2006. godine, a od projektiranja do realizacije prošlo je 16 godina", kazao je Tomašević, doznaje Danas.hr. Sve je koštalo oko devet milijuna eura, a kapacitet je 92 korisnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČAK MU I ĐAPIĆ SKIDA KAPU /

Tomašević ne može zabiti koš ni da mu je pod nogama, ali stručnjak ističe da je ipak postigao jedan važan 'pogodak'

Image
ČAK MU I ĐAPIĆ SKIDA KAPU /

Tomašević ne može zabiti koš ni da mu je pod nogama, ali stručnjak ističe da je ipak postigao jedan važan 'pogodak'

"Bilo je komplikacije s opremanjem i javnom nabavom. Razlog zašto ovako dugo - bivša vlast se dosjetila da skriva ovakve dugove, grad se zadužio da unajmljuje od Holdinga. Mi tako više nećemo raditi, otplatit ćemo dug. Krenuli smo s projektiranjem novog doma u Dubravi, tražimo zemljište na zapadu grada. Ovdje su već zaposleni ljudi i zato najavljujem da će se zamolbe za smještaj početi zaprimati od 18. rujna i svi mogu osobno predavati. Bit će komisija koja će na temelju različitih kriterija odlučivati o smještaju. Jedan od kriterija je najmanje 10 godina prebivališta u Zagrebu. Mi smo odlučili da ne dižemo cijene za domove unatoč inflaciji. Domovi bilježe gubitke, a mi to pokrivamo iz proračuna", kazao je zagrebački gradonačelnik.

Na konferenciju je "upao" Ivan Pernar i započeo svađu s gradonačelnikom pa je izbačen. S njim je došao i Josip Juretić koji je nastavio svađu, dok je postavljao pitanja. Konferencija je stoga prekinuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pernar je Tomaševiću rekao da je prevario birače jer im je obećavao da neće surađivati s Pripuzom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kako ste vi uopće ušli ovdje? Jeste li pozvani? Molim vas, izađite van”, govorio mu je Tomašević, a nakon niza Pernarovih optužbi Tomašević ga je upitao: ”Koliko imate apartmana u svom vlasništvu?”

"Prije izbora ste govorili o transparentnosti, a onda ste bez natječaja zapošljavali u Holdingu. Onda ste im dali otkaz pa ste im iz proračuna sređivali otpremnine. Rekli ste da nećete surađivati s Pripuzom, a onda ste mu dali posao. Lagali ste", vikao je Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački gradonačelnik ga je nekoliko puta zamolio da napusti konferenciju. "Kada ste dolazili na konferencije Milanu Bandiću, Andreju Plenkoviću? Izađite van. Ne može se odvijati konferencija za medije dok ste vi ovdje", rekao je Tomašević.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo