'koji je smisao?' / Pernar u ime Živog zida predložio ukidanje državne mature: 'Djeca uče napamet i sve brzo zaborave'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Učenici su zbog države mature pod velikim stresom, a veliki dio gradiva uče napamet i vrlo brzo zaborave, poručio je Pernar

20.6.2017.
15:51
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnik Ivan Pernar u utorak je u ime Kluba Živog zida u Saboru predložio ukidanje državne mature, za koju smatra da izaziva preveliki stres kod učenika, a ne donosi nikakve koristi.

Učenici su zbog države mature pod velikim stresom, a veliki dio gradiva uče napamet i vrlo brzo zaborave, poručio je Pernar nakon stanke koju je tražio na tu temu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koji je smisao učenja napamet gradiva koje će biti zaboravljeno za mjesec dana", pita se Pernar i takvo učenje ocijenio teroriziranjem učenika, zbog čega predlaže ukidanje državne mature kako bi se taj teret skinuo s učenika.

Davor Vlaović je u ime Kluba HSS-a napomenuo kako se na današnji dan, 20. lipnja, oblježava Dan sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stjepan Radić, Pavao Radić, Đuro Basariček, Ivan Granđa i Ivan Pernar bili su zastupnici Hrvatske seljačke stranke, ubijeni i ranjeni u Beogradskoj skupštini 20. lipnja 1928. Njima u spomen se 20. lipnja obilježava kao Dan sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve, kazao je Valović te zamolio zastupnike da minutom šutnje obilježe taj dan.

"Taj događaj bio je prekretnica u hrvatskoj povijesti, atentat na Stjepana Radića bio je atentat na cijeli hrvatski narod", rekao je Vlaović te podsjetio na Radićevu idelogiju utemeljenu na načelima slobode, društvene pravice i demokratičnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da bi Radić svima trebao uzor u izgradnji demokratskog društva i vrijednosti. "Umjesto toga mi se bavimo nacionalizmima, svađamo zbog Tita i Pavelića, dijelimo na partizane i ustaše, i to u 21., stoljeću", naglasio je Vlaović i pozvao na usmjeravanje prema zdravijoj budućnosti, na ulaganje u obrazovanje i daljnje razvijanje demokratičnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo