'PONOSNI SMO NA VAS' / Ovi heroji spriječili su veću tragediju kod Rijeke: 'Zahvaljujući njima nitko ne oplakuje najmilije'

Image
Foto: Facebook / SPVH

Iako se u medijima spekuliralo da su vlaku otkazale kočnice, točan uzrok nesreće trebao bi otkriti očevid i istraga

13.12.2023.
10:07
Facebook / SPVH
VOYO logo

Oni su Dražen Cindrić, Josip Brozović, Nikolina Sabljak i Davor Brozović - djelatnici zahvaljujući kojima je izbjegnuta veća tragedija prilikom naleta teretnog vlaka privatne kompanije punog kukuruza na vozilo na održavanje pruge između kolodvora Meja i Škrljevo, piše Danas.hr.

"Samo dan poslije prilično stresne smjene na poslu, osmijeh je na licima kao da se ništa dogodilo nije. U konačnici, imaju jako dobar razlog za osmijeh jer zahvaljujući isključivo njima, danas nitko ne oplakuje svoje najmilije, a lima - uvijek ima", objavio je Sindikat prometnika vlakova Hrvatske na svojoj Facebook stranici uz fotografiju ovih četvero djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručili su da su ponosni na svoje djelatnike pa dodali "kad zakaže tehnika, važno je za ne zakažu ljudi".

Image
NESREĆA KOD RIJEKE /

Vlak 'preletio' kolodvor i udario u drugi vlak: 'Nije se zaustavio, što je bilo obavezno'; Prekinut promet do daljnjeg

Image
NESREĆA KOD RIJEKE /

Vlak 'preletio' kolodvor i udario u drugi vlak: 'Nije se zaustavio, što je bilo obavezno'; Prekinut promet do daljnjeg

Zahvaljujući kolegici Nikolini izbjegnuta tragedija

Neposredni su to svjedoci nesreće u kojoj je u ponedjeljak kompozicija duga 311 metara, odnosno 19 vagona punih tereta, naletjela na vozilo za održavanje pruge. Strojovođa je srećom uspio iskočiti iz njega prije udara te nije bilo ljudskih žrtava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se u medijima spekuliralo da su vlaku otkazale kočnice, točan uzrok nesreće trebao bi otkriti očevid i istraga. Putnički promet se odvija uz presjedanje, a što se tiče prijevoza tereta, HŽ Infrastruktura i slovenske željeznice su dogovorile da se vozi alternativnim pravcem preko Ilirske Bistrice.

Član Uprave HŽ Infrastrukture Darko Barišić ranije je za RTL Danas pohvalio djelatnike koji su reagirali na vrijeme i spriječili goru tragediju, a posebno je istaknuo djelatnicu na kolodvoru Nikolinu Sabljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolegica Nikolina je radila u dnevnoj smjeni o ovom je prilikom pozdravljamo. Reagirala je na zadovoljavajući način, po pravilima. Ona je javila u Škrljevo našim drugim prometnicama da se maknu i tako je izbjegnuta tragedija", poručio je.

U ovom trenutku su u tijeku tri istrage, jedna Ministarstva unutarnjih poslova, zajedničkog povjerenstva HŽ Infrastrukture i željezničkog prijevoznika te Agencije za istraživanje nesreća u željezničkom prometu. Na mjestu nesreće je pomaknuta pruga, a vagoni su potpuno skršeni te će otklanjanje posljedica nesreće biti ozbiljan zadatak. Procjenjuje se da će pruga biti popravljena za sedam dana, otkrio je za RTL voditelj Područne rane jedinice prometa HŽ Infrastrukture Stipo Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Amiru koja godinama živi uz kolodvor jutros je probudila nesreća: 'Vlak je samo produžio dalje s jakom sirenom'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo