OTKRIVENO ZAŠTO JE SUD BLOKIRAO IMOVINU SVIM OSUMNJIČENIMA U AFERI AGROKOR: / 'Počeli su užurbano prodavati stanove i dionice'

Image
Foto: PIXSELL

Obrana najavljuje rušenje zahtjeva za blokadom imovine svim osumnjičenima u aferi Agrokor

28.12.2017.
11:36
PIXSELL
VOYO logo

Apsolutno svu imovinu osumnjičenih u aferi Agrokor, bivših članova Todorićeve uprave i dvoje revizora koji su pod istragom, Županijski sud u Zagrebu počeo je zamrzavati na zahtjev Agrokora čija izvanredna uprava tvrdi da su ga Ivica Todorić i njegovi najbliži suradnici oštetili za 1,6 milijardi kuna. Tužiteljstvo, koje je već ranije zamrznulo imovinu Ivice Todorića tvrdi pak da je šteta 1,3 milijarde. Na ovu novu blokadu imovine osumnjičeni u aferi Agrokor imaju pravo žalbe. Neslužbeno doznajemo da će žalbe i podnijeti, jer su uvjereni kako je sud grubo prekršio zakon prihvativši zahtjev izvanredne uprave Agrokora za blokadom imovine svih osumnjičenika.

Image
VELIKA POBJEDA AGROKORA NA ZAGREBAČKOM SUDU: /

Blokirana kompletna imovina obitelji Todorić i ostalih osumnjičenika

Image
VELIKA POBJEDA AGROKORA NA ZAGREBAČKOM SUDU: /

Blokirana kompletna imovina obitelji Todorić i ostalih osumnjičenika

Sud je ovu odluku donio jer su se osumnjičenici nakon otvaranja istrage počeli rješavati imovine. Tako je Ljerka Puljić, bivša potpredsjednica uprave Agrokora, prepisala jednu nekretninu na svoju kćer Lanu, Damir Kuštrak, koji još uvijek radi u Agrokoru prodao je tri nekretnine, dok je osumnjičeni bivši revizor prodao jedan stan. I Tomislav Lučić, bivši financijski direktor Agrokora, pokušao je prije desetak dana prodati sto tisuća obveznica Šted Investa, zato su mu sada blokirane zajedno s dionicama tvrtke Viro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dionice, nekretnine, računi...

Posebno je zanimljivo što se pod blokadom našla i imovina Ive Balent, Todorićeve kćeri, protiv koje nije otvorena istraga. No, bez obzira na to odlukom suda stavlja se zabilježba na njezin dio Kulmerovih dvora, kao i 18 bankovnih računa. Tu imovinu je, tvrdi sud, dobila od oca kao dar.

Dopredsjednici Agrokora Ljerki Puljić pod blokadom je pet nekretnina - tri u Zagrebu, te po jedna u Dugom Selu i Dubrovniku. Zamrznuta su joj i sredstva na tri bankovna računa, a ne smije prodati ni automobil marke Passat, kao ni dionice Leda i HT-a koje ima u svom vlasništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako još uvijek radi u Agrokoru, kao savjetnik Ante Ramljaka, Damir Kuštrak također neko vrijeme neće smjeti raspolagati svojom imovinom. Blokada, kao što smo već pisali, može trajati najdulje dvije godine do podizanja optužice, a imovina se osumnjičenima oduzima ako im se dokaže krivnja. Sud je zabilježbe Kuštraku stavio na 13 nekretnina i jedan račun, te osobni automobil - marke Zastava iz 1960. godine.

Blokada do dvije godine

Piršuka Canjuga, bivša članica Uprave Agrokora, za sada neće moći raspolagati s pet svojih nekretnina, ni novcem s tri bankovna računa, kao i dionicama HT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanu Crnjcu, koji je na funkciji financijskog direktora naslijedio Lučića, zamrznute su odlukom suda dvije nekretnina i pet bankovnih računa, dok je Todorićevu sinu Anti sud sjeo na 16 nekretnina i dva bankovna računa. Zabranjeno mu je raspolaganje i s dva Mercedesa.

Direktor Jamnice Mislav Galić, kojem je nedavno izvanredna Agrokorova uprava ponovno dala povjerenje, sud je blokirao pet nekretnina i četiri računa, te motor, a Hrvoju Balentu, koji je bio potpredsjednik za nabavu u Todorićevoj upravi, blokirana su samo četiri bankovna računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorićev sin Ivan, zbog sudske blokade ostaje bez ukupno 15 nekretnina što glase na njegovo ime, a zamrznut mu je i jedan račun u Kreditnoj banci Zagreb. Rješenjem o zamrzavanju imovine obuhvaćen je i jedan njegov automobil, marke Smart, te plovilo dužine sedam i pol metara što se nalazi u luci u Dubrovniku. Zabranjeno mu je i raspolaganje dionicama Atlantske plovidbe, HT-a i Uljanik Plovidbe.

Tri nekretnine blokirane su bivšem direktoru u Agrokoru Alojziju Pandžiću, kao i četiri bankovna računa, te Audi i dionice HT-a. Zanimljivo je da je odlukom suda blokirano i 240 tisuća Pandžićevih kuna što su već ranije prebačene na račun Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu nakon što je otvorena istraga u ovoj aferi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod blokadom je i imovina osumnjičenih revizora Olivija Discordije i Sanje Hrstić, kao i direktora iz Agrokora Marijana Alagušića.

Sve što se do sada događalo u aferi Agrokor možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo