REPOVI PLJAČKE U POLICIJI / Orepić odgovorio HDZ-ovcima: 'Takvo jeftino politikanstvo nema smisla, krajnje je vrijeme da se prestane s tim!'

'Bitno je naglasiti da je i ovaj slučaj pokazuje da imamo životnih problema, ali da se efikasno protiv njih možemo i znamo boriti', tvrdi Orepić

22.4.2016.
18:50
VOYO logo

Skandalozna pljačka novca i zlata u središtu Krim policije u Heinzelovoj završila je još skandaloznijim rezultatom! Pljačkaš je ni manje ni više nego sam smijenjeni načelnik Službe organiziranog kriminala i vlasnik obijenog sefa Željko Dolački.

Barem se tako osnovano sumnja zbog čega je rano jutros i uhićen, te su mu kolege, s kojima je do jučer hvatao kriminalce i pretraživao im kuće - to isto morali učiniti i njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI POTRES U VLASTI /

HDZ žestoko napao Most: osim Ostojića, za pljačku u MUP-u krive Petrova i Orepića!

Image
NOVI POTRES U VLASTI /

HDZ žestoko napao Most: osim Ostojića, za pljačku u MUP-u krive Petrova i Orepića!

Rješavanjem slučaja pohvalio se i sam ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić koji je gostovao u RTL-u Danas.

Kako ste otkrili krivca za krađu, odnosno da prave krađe uopće nije bilo, već da je sve fingirano?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bitno je naglasiti da je i ovaj slučaj pokazuje da imamo životnih problema, ali da se efikasno protiv njih možemo i znamo boriti. kad se posao da u ruke struke, bez dodira politike, brzo se slučajevi rješavaju".

Koliku je važnost u rješavanju ovog slučaja imao vaš potez smijene vrha policije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih išao u tom smjeru u ovom slučaju. Ponavljam, naš sustav ima životnih problema, ali sposobni smo s tim se boriti".

Govorilo se o 280 tisuća eura i zlata vrijednog više od 2 milijuna kuna. Jeste li pronašli novac, gdje je?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O slučaju ne bih ništa konkretno govorio. Naglašavam da je slučaj od strane policije vrlo brzo odrađen i to je sve što mogu reći po tom pitanju".

HDZ vas je danas preko Željka Fiolića optužio da MUP ne funkcionira i da ste za to krivi Vi i Božo Petrov?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jeftino i društveno neodgovorno politiziranje te mislim da je krajnje vrijeme da se prestane s tim stvarima. MUP se bavi ozbiljnim poslom. U fazi je reorganizacije da bude još društveno korisniji nego što je. I svako takvo jeftino politikanstvo nema smisla i krajnje je vrijeme da se prestane s tim".

Tješi da se ipak ne može samo tako upasti u policiju i krasti dokaze i  vrijednosti iz sefova, no je li ipak nešto trulo u sustavu kada ovakve stvari rade načelnici odjela?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije ništa trulo u sustavu. Svi sustavi imaju životne probleme, pa tako i naš. Policija ima većinu stručnih i sposobnih ljudi i to se pokazuje na ovom slučaju", rekao je Orepić.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo