tko ima, dobit će više / Oporbena zastupnica: 'Liječnicima su plaće rastu za 1500, a spremačicama 100-tinjak kuna'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Posljedica je to dodatka kolektivnog ugovora kojima se plaće od listopada povećavaju za šest posto, a od idućeg travnja za dva post. Zastupnica Andreja Marić navela je i primjer čistačiće u varaždinskoj bolnici s 35 godina staža koja ima plaću od 4377 kuna, a porasla je svega 108 kuna

9.12.2022.
15:27
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Saborska zastupnica SDP-a Andreja Marić danas je upozorila da su s dodatkom kolektivnog ugovora plaće liječnicima porasle za oko 1500 kuna, a spremačicama za svega 100-tinjak kuna.

"Najviše dobivaju oni, koji imaju najviše plaće, a na dnu su spremačice odnosno čistačice",rekla je u ime Kluba SDP. Iznijela je da su plaće liječnicima porasle oko 1500 kuna, medicinskim sestrama 450 kuna, a čistačicama svega 100-tinjak kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetila je da su Vlada i sindikati javnih i državnih službi potpisali krajem listopada dodatke kolektivnog ugovora kojima se regulira povećanje osnovice plaća i drugih materijalnih prava u ovoj i idućoj godini, a kojima se plaće od listopada povećavaju 6% te od travnja iduće godine 2%.

Iznijela je i konkretan primjer kako je spremačici iz Opće bolnice Varaždin s 35 godina staža plaća od 4377 kuna porasla je na 4485 kuna, svega za 108 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvala je Vladu na promjenu uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo