INCIDENT NA KVARNERU / Flomasterom na automobilu kosovskih tablica išarao 'Kosovo je Srbija' te sve snimio: 'To je poziv na mržnju'

Image
Foto: Facebook / Screenshot

Na snimci se vidi kako muškarac crta srpski grb, odnosno 4S, na automobilu kosovskih registracija, a potom na ćirilici dopisuje: 'Kosovo je Srbija'

2.9.2022.
8:57
Facebook / Screenshot
VOYO logo

Saborska zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine, Ermina Lekaj Prljaskaj objavila je na svome Facebooku video za koji tvrdi da je nastao u Opatiji.

Na snimci se vidi kako muškarac crta srpski grb, odnosno 4S, na automobilu kosovskih registracija, a potom na ćirilici dopisuje: "Kosovo je Srbija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vandal je snimku objavio i na društvenim mrežama uz opis: 'za vijek i vjekova bilo i bit će.'

'Poziv na mržnju'

"Neugodno me iznenadila objava na društvenim mrežama, na kojima pripadnik srpske zajednice u središtu Grada Opatije u tijeku turističke sezone, poziva na mržnju prema etničkoj skupini, u ovom slučaju prema Albancima radi njihove nacionalne pripadnosti. Ovakve aktivnosti uzrokuju širenje mržnje, netrpeljivost i razdor među narodima, diskriminaciju te na posljetku raspaljivanje već postojeće mržnje prema albanskom narodu", napisala je Lekaj Prijaskaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad Opatija stoljećima predstavlja multikulturalan grad te ovakve aktivnosti od strane nekolicine građana, šire lošu sliku o turizmu u Republici Hrvatskoj. Javno osuđujem ovaj sramotan akt i tražim od nadležnih institucija da se poduzmu sve zakonske mjere, prema kojima je predviđeno da se širenje mržnje prema jednoj etničkoj skupini na području Republike Hrvatske, kazni prema postojećem kaznenom zakonu", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo