SLIKA IH I SNIMA PA OBJAVLJUJE / Policija se oglasila o Pernarovim posjetima školama: 'Nismo reagirali iz jednog razloga...'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXELL

U zagrebačke kazali su da kontinuirano poduzimaju preventivne aktivnosti u suzbijanju nasilja i drugih ugroza prava djece u zonama odgojno-obrazovnih ustanova

17.11.2023.
19:35
Marko Lukunic/PIXELL
VOYO logo

Ivan Pernar u zadnje vrijeme obilazi zagrebačke škole gdje slika i snima maloljetnu djecu pa sve to objavljuje na društvenim mrežama. Osim toga, uvjerava ih da se ne cijepe, već da piju Lugolovu otopinu. Ona je opasna za one koji ne pate od deficijencije joda, piše 24 sata, a doktori su već nekoliko puta upozoravali da se to ne pije na svoju ruku.

Pravobraniteljica za djecu poslala je dopis u policiju koji su oni, potvrdili su, zaprimili. Iz policije mole ljude da, ako postoje saznanja da će se on opet tamo pojaviti, to jave dežurnoj policijskoj postaji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLANIRA BITI GRADONAČELNIK /

Pernar se jutros pojavio ispred zagrebačke gimnazije: 'Pozivam policiju da dođe za slučaj da bude koji hejter'

Image
PLANIRA BITI GRADONAČELNIK /

Pernar se jutros pojavio ispred zagrebačke gimnazije: 'Pozivam policiju da dođe za slučaj da bude koji hejter'

Iz PU zagrebačke kazali su da kontinuirano poduzimaju preventivne aktivnosti u suzbijanju nasilja i drugih ugroza prava djece u zonama odgojno-obrazovnih ustanova što podrazumijeva i intenzivnu suradnju s odgovornim i stručnim djelatnicima škola i drugih ustanova.

Nije bilo potrebe za reakcijom policije

Raspolažu i saznanjima o više od deset događaja u kojima je Ivan Pernar, tijekom obilaska odgojno-obrazovnih ustanova, razgovarao i ostvarivao kontakt s učenicima. Zaprimili su i reakciju pravobraniteljice za djecu, dodali su iz PU zagrebačke, koja je bila potaknuta određenim brojem reagiranja roditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prilikom utvrđivanja jesu li u zonama odgojno-obrazovnih ustanova od strane pojedinaca na bilo koji način narušena ili ugrožena prava djece, ostvareni su neposredni kontakti s odgovornim osobama, prije svega škola, dok je s namjerom provjere sličnih događanja mogućih protupravnih ponašanja na štetu djece, na području samo jedne policijske postaje komunikacija ostvarena pismenim putem u obliku informativne obavijesti prema odgojno-obrazovnim ustanovama na njihovom području", kazali su iz policije.

Ipak, do sada su utvrdili da tijekom Pernarovih obilazaka prostora u zonama škola nije bilo potrebe za reakcijom policije, kao i da nitko od učenika te roditelja policiji nije prijavljivao kažnjive radnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija nije nedvojbeno utvrdila da su ponašanjem pojedinca do sada ostvarena obilježja kažnjivih radnji, a o svim prikupljenim saznanjima bit će obaviješteno nadležno državno odvjetništvo. U slučaju da bilo koja osoba svojim ponašanjem, usmjerenim na djecu, ostvari obilježja protupravnog ponašanja, policija će poduzeti zakonom propisane mjere radi zaštite žrtava i procesuiranja počinitelja", zaključili su iz policije.

POGLEDAJTE VIDEO: Novo dno hrvatske politike: Pernar se mota pred školama, mami djecu, snima pa objavljuje na društvenim mrežama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo