30. OBLJETNICA / Očekuje se epidemiološki okvir za održavanje Kolone sjećanja, Penava: 'Ne smatram da postoji rizik'

'Nemam razloga sumnjati da će bilo što ići u lošem pravcu ove godine', kazao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava

10.11.2021.
16:52
VOYO logo

Ove godine obilježava se 30. obljetnica pada Vukovara koja bi u grad mogla privući i sto tisuća građana. No, treba napomenuti da je Hrvatska trenutno u jeku četvrtog vala epidemije koronavirusa zbog čega je pred organizatorima nikad veći izazov.

"Nama koji smo sudjelovali u Domovinskom ratu taj dan znači puno, sjećanje na ljude koji su dali žrtvu, dali živote za slobodu. Puno nam znači", kazao je za RTL DanasRobert Anđušić tajnik Udruge maloljetnih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja osobno sam i cijepljen i prebolio. I kolege s kojima idemo, većina ih je preboljela i neki su cijepljeni. Normalno da ćemo se pokušati pridržavat mjera što stožer donese. Iskreno, bit će to malo teško gore", kazao je Riki Milun predsjednik Udruge maloljetnih branitelja.

Mjere će se definirati sutra na sastanku Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Penava: 'Nemam razloga sumnjati da će bilo što ići u lošem pravcu'

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava kaže da je sama Kolona sjećanja na otvorenom i nije veliki rizik te da veću pozornost treba posvetiti okupljanjima oko centralnog događaja. "Kao i svake godine očekujem da će se ljudi u Vukovaru ponašati odgovorno, dostojanstveno. Uzimajući u obzir kako je protekla prošlogodišnja kolona sjećanja doista nemam razloga sumnjati da će bilo što ići u lošem pravcu ove godine", kazao je Penava.

Image
OZBILJNO POGORŠANJE SITUACIJE NA ISTOKU ZEMLJE: /

'Porast novozaraženih ne povezuje se s Kolonom sjećanja, nego s nečim drugim'

Image
OZBILJNO POGORŠANJE SITUACIJE NA ISTOKU ZEMLJE: /

'Porast novozaraženih ne povezuje se s Kolonom sjećanja, nego s nečim drugim'

"Svako kršenje mjera, svako usporavanje cijepljenja ili kalkuliranje s tim nas dovodi u težu situaciju. Puno od toga vam ja ne mogu reći", upozorila je Alemka Markotić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebne mjere bile su donesene i prošle godine uz naglasak na ograničenje broja ljudi. Penava smatra da Vukovar neće postati žarište. "Naprosto nemam razloga u to sumnjati. Ni jedni pokazatelji dosad nisu išli tome u prilog, pa tako da neće ni ove godine", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo