incident u poreču / Obračun na sjednici Gradskog vijeća: IDS-ovac napao i gušio vijećnika HDZ-a

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Do incidenta je došlo kada je Prgić pitao kolege smije li vidjeti neke papire, nakon čega je do njega došao Picco i tražio da 'izbriše snimke iz mobitela'

14.10.2016.
9:25
Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Na sjednici Gradskog vijeća Poreča u četvrtak, došlo je do fizičkog obračuna kada je vijećnik IDS-a Fabrizio Picco odjednom iz zadnjih redova krenuo naprijed i počeo žustro diskutirati s Draženom Prgićem, vijećnikom HDZ-a.

"Bio sam dosta udaljen i u tom žamoru koji se stvorio nisam čuo o čemu su raspravljali. No, u jednom trenutku Picco je izgubio kontrolu i napao je Prgića. Stisnuo je Prgića rukama oko vrata i počeo ga tresti. Strašno je bilo. Drugi su ih razdvojili, a pozvana je i policija. Ne znam što je dalje bilo, morao sam otići zbog drugih obveza jer se sjednica koja je počela u 18 sati prilično odužila", prepričao je jedan od vijećnika za iPress.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prgić, koji je inače i predsjednik porečkog HDZ-a, potvrdio je iPressu kasnije večeras da ga je napao vijećnik IDS-a. U kratkoj izjavi pojasnio je kako je pitao kolege smije li vidjeti neke papire koji su se nalazili na klupi u blizini.

"Prelistao sam i vratio ih, kada je u tom trenutku Picco došao do mene ljuto zatraživši da 'izbrišem snimke iz mobitela'. Koliko sam shvatio, to je nekakav materijal koji IDS priprema za lokalne izbore, ali nisam ga fotografirao niti sam imao što brisati. Međutim, nije se dao razumu, napao me, počeo gušiti i tresti, ali su kolege srećom priskočile i odvojili ga. Nisam uopće reagirao i uzvratio mu što mi je drago", rekao nam je Prgić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija, koja je nedugo nakon poziva stigla, uzela je izjave svih prisutnih u Gradskoj vijećnici, a sam Prgić je nakon očevida napustio sjednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike