RIJEKA U MINUSU 12,4 MILIJUNA KN / Obersnel zadovoljan smanjenjem manjka, oporba zamjera 'neracionalno trošenje'

Image

U gradskom Proračunu je ostvaren manjak od 12,4 milijuna kuna, a kao dobru vijest gradonačelnik je istaknuo da je taj manjak ipak upola manji nego što je bio u 2014. godini

29.4.2016.
13:28
VOYO logo

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel govoreći na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke o izvršenju Proračuna i raspodjeli rezultata poslovanja za 2015. kazao je kako se zbog zakonskih promjena lanjski rast BDP-a za 1,6 posto nije u cijelosti povoljno odrazio na prihode, pa su oni iznosili 684 milijuna kuna.

Iako se rashode od 696 milijuna kuna nastojalo uskladiti s prihodima, u Proračunu je ostvaren manjak od 12,4 milijuna kuna. Kao dobru vijest gradonačelnik je istaknuo da je taj manjak ipak upola manji nego što je bio u 2014. godini, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.
Iako su prihodi od poreza, kao najvažniji prihod od poslovanja, povećani za 11, 6 milijuna kuna, kao izravna posljedica promjene Zakona o porezu na osobni dohodak, ostvaren je manjak od 23 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema gradonačelnikovim riječima, da Grad Rijeka lani nije povećao stopu prireza s 12 na 15 posto, taj manjak prihoda od poreza bio bi i veći, te bi se popeo na 33,2 milijuna kuna.

Više pročitajte na portalu Riječan.in.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo