HDZ mu ostavio čudesa / Novi gradonačelnik je našao troškove printanja od 100.000 kn: 'Svaki dan nešto nađemo. Mobitele, 13. plaću prethodnika'

Nezavisni gradonačelnik Oroslavlja o bivšoj HDZ-ovoj vlasti redovito izvještava USKOK. A USKOK-ove reakcije su iste još od siječnja

29.8.2021.
21:08
VOYO logo

Novi gradonačelnik Oroslavja nastavlja otkrivati nevjerojatne poteze vlasti koju je naslijedio - danas je na Facebooku objavio kako su imali pet printera na četvero zaposlenih, a samo na tonere potrošili 100 tisuća kuna. Viktor Šimunić, koji je postao poznat i prije izbora po aferi "Kaj bi štel", gost je RTL-a Danas.

Gospodine Šimuniću, što se toliko printalo u gradskoj upravi Oroslavja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je reći je li se toliko printalo. Sigurno je to da su toneri bili iznimno skupi. U samo nekoliko trenutaka na Googleu shvatite da je cijena jednog tonera bila i 100 ili 150 kuna skuplja nego ono kaj smo mi plaćali

Dakle, koliko se moglo uštedjeti samo na boji i papiru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moglo se godišnje uštedjeti sigurno 40.000 kuna samo na boji, a na papiru dvije ili tri tisuće kuna, svakako.

Image
ČELNIK OROSLAVJA /

Što mu je ostavio HDZ? Šimunić: 'Ugovoreno 11 pretplata za mobitele. Uprava ima 4 zaposlena i gradonačelnika!'

Image
ČELNIK OROSLAVJA /

Što mu je ostavio HDZ? Šimunić: 'Ugovoreno 11 pretplata za mobitele. Uprava ima 4 zaposlena i gradonačelnika!'

Ovo nije prva takva stvar koju ste zatekli nakon preuzimanja vlasti, dočekali su vas i dugovi od 6 milijuna kuna, gotovo pola godišnjeg proračuna?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo manje od pola. Dočekali su nas i mobiteli. Puno mobitela, malo zaposlenih. Otkrio sam da se bivšem gradonačelniku isplaćivala 13. plaća, topli obrok. Gotov nema dana da se nekaj ne otkrije. Ovaj dug koji smo naveli u početku mandata, zapravo je i veći, ali to budemo u narednim danima otkrili kaj su još napravili. 

I dalje kopate po ormarima bivše vlasti, hoćete li ih prijaviti Državnom odvjetništvu, USKOK-u...?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve kaj smo našli je prijavljeno. Mi smo već dvije kaznene prijave dali USKOK-u, ali nema uopće nikakvih rezultata. Za 13. plaću, što je otišlo u USKOK crno na bijelo, još se nitko nije javio. A još se nisu javili od prvog mjeseca i pitanja "a kaj bi ti štel". Nitko se nije oglasili niti niš. Izvidi su cijelo vrijeme u tijeku, a ne znam kaj se izviđa, mislim da je sve jasno.  

Zatražili ste danas javno od drugih gradonačelnika da provjere svoje račune, očekujete li stvarnu promjenu kod lokalnih političara?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerujem da hoće, vjerujem da se Hrvatska budi, vjerujem da je već jedanput vrijeme da se svi skupa pokrenemo, da je dosta, da nema više rikverc, da idemo delati, da nam susedi i deca više ne idu u Irsku i Njemačku, nego da ostanu u našoj prekrasnoj zemlji i da se svi skupa borimo za bolje sutra.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo