Noćna mora počela je kada je otišao u banku po svoj novac i čuo riječi službenice

Muškarac iz Slivna ostao je nemalo iznenađen kad je došao u banku podignuti mirovinu i kad mu je službenica rekla da na računu nema ništa, osim nešto siće za vođenje računa.

9.11.2014.
8:48
VOYO logo

"Ne znam kako ću dalje. Da nema dobrih ljudi, mojih susjeda, bio bih gladan ili bi završio na psihijatriji, tim dramatičnim riječima dočekao nas je Vinko Džajić iz Duboke u općini Slivno, koji posljednjih dana proživljava pravu noćnu moru zbog ovrhe Hrvatskih voda, javlja Slobodna Dalmacija.

Imate samo neku 'siću' Ovaj 79-godišnjak ostao je nemalo iznenađen kad je došao u banku podignuti mirovinu i kad mu je službenica rekla da na računu nema ništa, osim nešto 'siće' za vođenje računa. Hrvatske vode su mu s računa prislino naplatile 1.880 kuna i to jer nije plaćao slivnu vodnu naknadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ovako nemam ništa, moja mirovina iznosi 165 eura i primam je iz Bosne i Hercegovine gdje sam radio. To kad se preračuna u kune iznosi oko 1.200 kuna, šta ću ja s tom sirotinjom", kaže Vinko. Stigla mu je plava koverta sa Općinskog suda u Metkoviću. A u toj kuverti je dobio obavijest da mora platiti stotinu kuna troškova ovršnog postupka ili će u protivnom, ako ne plati, morati u zatvor.

Nakon rata se doselio u Duboku. Sakupivši svu ušteđevinu kupio je kućicu u kojoj i danas živi. Nema obitelji, žene ni djece, pa mu pripomažu dobri ljudi, susjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platio bi u ratama

"Ja znam da od ove priče nema koristi, ali želim da se zna kako postupaju državne institucije sa sirotinjom, koja nema od čega živjeti. Danas su sve s računa digli meni, sutra će nekome drugome", zaključio je Džajić.

On ne negira dug. Kaže da račune treba plaćati, ali u ovoj priči ispao je žrtva jer ga nitko nije obavijestio da će mu sjesti ovrha na račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da su mi barem dopustili da platim u ratama", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo