NEKRETNINA KOJU JE VESNA TODORIĆ NAVODNO PRODALA U ZAGREBU: / Za kvadrat u tom kvartu dobila je puno iznad cijene?

Image
Foto: Google Maps / PIXSELL

Jedina nekretnina koja je u Hrvatskoj bila u vlasništvu Vesne Todorić, a nije bila bračna stečevina i nije mogla biti blokirana, stan je u Voćarskoj ulici u Zagrebu na kućnom broju 53

25.4.2018.
15:18
Google Maps / PIXSELL
VOYO logo

Da bi preživjeli u eltinoj londonskoj četvrti Kensington, gdje je Ivica Todorić u privremenom egzilu, njegova supruga Vesna morala je prodati obiteljsku nekretninu za 250 tisuća eura. Tako su, naime, na ročištu pred Westminsterskim sudom u Londonu gdje je u ponedjeljak donesena odluka o Todorićevom izručenju Hrvatskoj, ustvrdili njegovi odvjetnici. Kazali su također da mu je blokirana sva imovina u Hrvatskoj, Kanadi, Nizozemskoj i Velikoj Britaniji. No, ujedno se postavilo pitanje zašto Državno odvjetništvo i izvanredna uprava Agrokora nisu do sada registrirali njegovu imovinu u Velikoj Britaniji i Kanadi, piše Jutarnji list.

Image
TODORIĆEVA OBRANA ODGOVORILA NA PITANJE SVIH PITANJA: /

'Evo od čega Ivica i njegova supruga žive u Londonu'

Image
TODORIĆEVA OBRANA ODGOVORILA NA PITANJE SVIH PITANJA: /

'Evo od čega Ivica i njegova supruga žive u Londonu'

U Engleskoj mu je blokirana imovina na zahtjev Sberbanka

U izostanku službenog odgovora, neslužbeno se doznaje kako je moguće da se ne radi o nekoj konkretnoj imovini, nego jednostavno o tome da je Sberbank u ovršnim postupcima protiv Ivice Todorića uspio dobiti rješenje o blokadi imovine u tim zemljama ako se uspostavi da postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da se arbitražni postupak vodi u Engleskoj, Visoki sud u Engleskoj je, po zahtjevu Sberbanka, blokirao svu imovinu kao i onu za koju se otkrije da posjedujem bilo gdje u svijetu - ustvrdio je Todorić u svome priopćenju pripomenuvši da je jedina vrijednost koju posjeduje dio nekretnine u kojoj živi s obitelji. Neistinitima i tendencioznima nazvao je napise u nekim medijima u kojima se tvrdilo kako je utvrđeno da posjeduje novac na stranim računima.

Image

U kvartu gdje je kvadrat oko 2000 eura dobila 3200 eura?

Što se tiče kuće koju je, prema izjavama Todorićevih odvjetnika, njegova supruga, prodala za iznos od 250 tisuća eura, Jutarnji list neslužbeno doznaje da je jedina nekretnina koja je u Hrvatskoj bila u vlasništvu Vesne Todorić, a koja nije bračna stečevina i nije mogla biti blokirana, stan u Voćarskoj ulici u Zagrebu na kućnom broju 53. Taj je stan ona naslijedila od svoje obitelji i ondje je bilo sjedište tvrtke Srculence njezine i Ivičine kćeri Ive Todorić. Navodno je riječ o stanu veličine 86 četvornih metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ako je i uspjela prodati taj stan kako bi ona i njezin blokirani suprug mogli (pre)živjeti u Londonu, ispada da joj je pošlo za rukom prodati ga po cijeni od 3200 eura po kvadratu. Iako se spomenuta nekretnina nalazi u jednom od skupljih zagrebačkih četvrti, cijene kvadrata ondje u rijetkim slučajevima prelaze 2000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo