NAJBOLJIM UČITELJIMA I PROFESORIMA 10.000 KUNA: / 'Razbijamo uravnilovku i gradimo kulturu prepoznavanja kvalitete'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ministarstvo znanosti i obrazovanja prošle je godine prvi put na Dan učitelja nagradilo 510 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika, a ove godine je za to predviđeno pet milijuna kuna

16.5.2020.
12:15
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je u subotu da će to ministarstvo 500 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika nagraditi s 10 tisuća kuna bruto i za to je u proračunu osigurano pet milijuna kuna.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u priopćenju navodi kako je otvorilo javni poziv za nagrađivanje najboljih odgojno- obrazovnih djelatnika u 2019./2020. godini te će i ove godine, na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, na sam Dan učitelja nagraditi 500 najboljih i to novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTRICA DIVJAK: /

'U školama od ponedjeljka oko 4500 učenika, u vrtićima triput više djece'

Image
MINISTRICA DIVJAK: /

'U školama od ponedjeljka oko 4500 učenika, u vrtićima triput više djece'

'Razbijamo uravnilovku i gradimo kulturu prepoznavanja kvalitete'

Ministrica Divjak poručila je kako vjeruje da je ovo sjajna prilika za izvrsne i motivirane učitelje, nastavnike i odgajatelje koji nam svima trebaju biti uzor. „Iznimno je važno nastaviti ovakve aktivnosti jer nagrađivanjem najboljih razbijamo uravnilovku i gradimo kulturu prepoznavanja kvalitete, rada i odgovornosti.“, istaknula je.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja prošle je godine prvi put na Dan učitelja nagradilo 510 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javni poziv otvoren do 30. lipnja

Javni poziv za nagrađivanje otvoren je do 30. lipnja 2020. na stranicama Ministarstva. Prijave će razmatrati Povjerenstvo sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.

Ministarstvo navodi kako je osnova za nagrađivanje omogućena Pravilnikom o nagrađivanju koji je prvi put donesen uopće. Pravilnik o nagrađivanju uz Pravilnik o napredovanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima, koji je promijenjen nakon pune 23 godine te inicijativu za rastom plaća učitelja te, također prvi put, priznavanje statusa učitelja kao službenih osoba, još su jedna u nizu mjera s ciljem poboljšanja statusa učitelja u društvu, istaknuto je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo