LJUDI GUBE STRPLJENJE I IZVODE GLUPOSTI / Na nekim graničnim prijelazima čeka se satima, pljušte kazne bezobraznim vozačima: Evo dokad predviđaju kaos

Kažnjeno je 12 vozača zbog nepropisnog pretjecanja kolone koji su dobili novčanu kaznu u visini od 390 eura, oduzeta im je vozačka i vraćeni su na začelje kolone

23.12.2023.
20:54
VOYO logo

Blagdansko je vrijeme i stvorile su se velike gužve na graničnim prijelazima. Oni koji nemaju jake živce imaju velike probleme. Na prijelazu Gradiška je definitivno najuže grlo. Hrvatska carina i policija trude se propuštati vozila kroz četiri ulaza, ali ovo je najuže grlo iz sljedećeg razloga. Most prema Bosni i Hercegovini je most koji ima dvije trake. Danas, nema kamiona, ali dvije trake su usko grlo, ali bosanskohercegovačka strana može propuštati vozila samo kroz dva ulaza zato nastaje problem, javlja RTL Danas.

Par kilometara dalje postoji nova infrastruktura, novi prijelaz, no još uvijek to nije cestovno povezano. Kada bude, onda će i ovi problemi konačno otići u povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno se čeka oko 3 sata, a kolona je duga oko 3 kilometra. Mi imamo četiri trake otvorene, no problem je s druge strane jer je usko grlo i nastaju čekanja. Mi predviđamo da će ovakve situacije trajati do 22 sata u nedjelju", rekao je načelnik PGP Stara Gradiška Miljenko Kovačević.

Image
VOZAČI, BUDITE OPREZNI /

Prometni kaos diljem zemlje: Kolaps na zagrebačkoj obilaznici, na granicama kilometarske kolone

Image
VOZAČI, BUDITE OPREZNI /

Prometni kaos diljem zemlje: Kolaps na zagrebačkoj obilaznici, na granicama kilometarske kolone

Dosta vozača radi problem jer pokušava preteći ulazeći u suprotni smjer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi razumijemo da se nekom žuri kući, no ovakve stvari se ne smiju raditi i mi smo danas kaznili 12 vozača zbog nepropisnog pretjecanja kolone vozila. Osim što risikraju prometnu nesreću, svoje živote i živote drugih vozača, dobiju i novčanu kaznu u visini od 390 eura, oduzme im se vozačka i vraćaju se na začelje kolone", rekao je Kovačević pa se osvrnuo i na činjenicu da su nedavno spasili više od 20 migranata u blizini prijelaza:

"U zadnja dva tjedna smo dvaput spašavali. Oni su uspjeli prijeći rijeku Savu jer na tom mjestu policija nije uspjela doć. Oni su došli na poplavljeno područje gdje nisu imali izlaza i morali su nas zvati jer bi se u suprotnom smrznuli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naoružajte se strpljenjem

Naoružajte se strpljenjem, prometne gužve posvuda: Kolone svuda, najveće opterćčenje na granicama. Blagdanska prometna gužva i danas. Pod najvećim opterećenjem su granični prijelazi na ulazu u Hrvatsku, ali i na izlazu kao i na autocesta A3. Od zapada prema istoku kolone vozila, i zastoji tijekom cijelog dana.

Gužve na zagrebačkoj obilaznici, a pojačan je promet u smjeru Lipovca. Usporeno se vozi između čvora Sveta Nedelja i naplatnih postaja Ivanja Reka, HAK javlja o koloni u pokretu uz povremene zastoje. Kolona i kod naplatnih postaja Županja,a na Bajakovu u smjeru Srbije: kolone su duge oko 15 km. Moguća su dulja čekanja i na prijelazima s Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Naoružajte se strpljenjem, prometne gužve posvuda

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo