drama u istri / Muškarac u ugostiteljskom objektu u Poreču prijetio automatskom puškom: goste spasio herojski čin policajca

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

'Do dolaska policijskih ophodnji, policijski službenik zadržao je 37-godišnjaka, koji je neprestano pružao aktivni otpor i prijetio policajcu smrću', izvijestila je između ostalog policija

23.10.2017.
13:29
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Policijski službenik Interventne jedinice policije Pula u četvrtak je, u vrijeme kada se nalazio van službe, svladao muškarca koji je prijetio automatskom puškom te je na taj način spriječio daljnju opasnost za život građana i za svoj vlastiti život, priopćeno je iz porečke policije.

"Oko 16 sati, 29-godišnji policijski službenik je zaprimio informaciju da se u ugostiteljskom objektu u mjestu Kovači nalazi muškarac koji ima automatsku pušku te je o tome odmah obavijestio nadležnu policijsku postaju. Budući da se ugostiteljski objekt nalazi u blizini njegovog doma, policijski službenik se, iako je tada bio van službe, uputio prema mjestu događaja kako bi do dolaska policijske ophodnje, ukoliko to bude potrebno, poduzeo odgovarajuće mjere u cilju zaštite sigurnosti građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ugostiteljskom objektu zatekao je djelatnicu, goste i 37-godišnjaka, koji je u jednom trenutku izrekao prijetnje smrću te se uputio prema vozilu i uzeo automatsku pušku. Policijski službenik predstavio se muškarcu i naredio mu da baci oružje, na što je 37-godišnjak počeo okretati pušku prema policijskom službeniku. Kako bi spriječio napad, policijski službenik oduzeo je 37-godišnjaku pušku, no on ga je tada udario vratima vozila, a potom i šakom u glavu, uslijed čega je došlo do nehotičnog opaljenja pištolja policijskog službenika u zrak. 

U daljnjem sukobu, muškarac je bezuspješno pokušao policajcu oduzeti pištolj, a potom je počeo bježati s mjesta događaja. Policijski službenik, iako ozlijeđen, uputio se za njim te ga je uskoro sustigao i svladao uz pomoć sredstva s nadražujućom tvari i tjelesne snage. Do dolaska policijskih ophodnji, policijski službenik zadržao je 37-godišnjaka, koji je neprestano pružao aktivni otpor i prijetio policajcu smrću", priopćila je porečka policija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo