Mozak operacije 'Pamučna industrija' je sin Šime Krasić

Sve konce dražbe za Pamučnu industriju Duga Resa u svojim je rukama držao Robert Krasić, sin državne revizorice Šime Krasić.

3.3.2010.
10:50
VOYO logo

Robert Krasić , inače financijski direktor Zagrebačkog velesajma, i njegov nećak Luka Ivančić licitirali su u ime Stjepana Pavića, vlasnika austrijske tvrtke Glasteks, a on je i postao novi vlasnik Pamučne industrije.

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/03/03/0006006.htmlTijekom dražbe za Pamučnu industriju bilo je vidljivo da se mladi Ivančić o svemu konzultira s Krasićem, iako se kasnije zaklinjao da nije riječ "o obiteljskom poslu" nego o "mješovitom kapitalu", iza kojeg stoje tri investitora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznata su dva ulagača – Stjepan Pavić i Milan Čudić, vlasnik Nede d.o.o. iz Senja. Treći tajanstveni investitor, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, je zapravo Stipe Latković, punac Roberta Krasića, inače vlasnik holdinga Splićanka i suvlasnik splitske ATV televizije.

Iako je dosta toga u kupnji dugoreške Pamučne industrije nejasno, prvenstveno zašto su kupci angažirali tvrtku studenta Ivančića kad su se na držbu mogli sami javiti, čini se da je za preuzimanje doista zaslužna dinastija Krasić. Prije svega Šima Krasić koja je već 16 godina glavni državni revizor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovih dana Vlada će raspisati natječaj za mjesto glavnog državnog revizora. Šuker ju je zamolio da prihvati još jedan kraći, četverogodišnji mandat, a ona ga je navodno odbila s obrazloženjem da odlazi u mirovinu. Robert Krasić 2003. vodio je omišku trikotažu Galeb, nakon što je tu tvrtku preuzeo Tekstilpromet d.d. iz Zagreba. Iste godine dovršena je i državna revizija privatizacije Tekstilprometa, čiji su rezultati bili pozitivni. Sindikat tekstilaca upozoravao je da nova uprava Galeba želi ukinuti proizvodnju i rasprodati nekretnine tvrtke, što je Krasić uporno demantirao. U to je vrijeme postao i vlasnikom lokalnog radija Din Don, preko kojeg je polemizirao sa sindikalistima. Sudjelovao je u preuzimanju omiške tvornice Mosor u stečaju i njenoj preprodaji Studencu za otprilike tri milijuna eura.

Nakon što je otišao iz Galeba, Krasić se zbrinuo u Herucu. Zanimljivo je da je nešto ranije Šima Krasić završila reviziju privatizacije Ville Dubrovnik, koje se uz pomoć menadžerskih kredita domogao Dragutin Biondić, vlasnik Heruca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krasić u Herucu nije ostao dugo, pa je krajem 2005. pokrenuo vlastiti biznis s nekretninama, sa sestrom Silvanom Ivančić. Tvrtku su ugasili već 2006., nakon čega se Silvana Ivančić zaposlila u financijskom odjelu Croatia osiguranja, kao direktorica, a Robert Krasić postao je financijski direktor Zagrebačkog holdinga.

Krasić, čiji je rad pohvalio i gradonačelnik Bandić, i dok je bio u Holdingu bavio se nekretninama, pa je nedavno gradu Zagrebu prodao zemljište vrijedno 10 milijuna kuna. Njegova tvrtka MIOR suvlasnik je zemljišta od 4000 četvornih metara u Dubravi, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert Krasić vlasnik je stana od 200 kvadrata na zagrebačkom Britanskom trgu, vikendice od 300 četvornih metara u Omišu, Porscha i terenaca marke Grand Cheerokee.

Prethodni članci:

arti-201003010817006 arti-201003020276006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo