jokić potvrdio ostavku / 'Molimo da nas se razriješi, odnos države i politike prema obrazovanju je neprihvatljiv'

Članovi Jokićeve Ekspertne skupine u srijedu su dali neopozive ostavke obrazloživši svoj čin političkim pritiscima, uz poruku kako je njihova odluka konačna

27.5.2016.
14:24
VOYO logo

Ekspertna radna skupina za provedbu Cjelovite kurikularne reforme na čelu s Borisom Jokićem održala je u petak u 14:30 izvanrednu novinsku konferenciju na kojoj se izjasnio o sudbini Ekspertne skupine za kurikularnu reformu. 

Image
preuzet će odgovornost za svoje greške /

Šustar prozvao Jokića zbog kašnjenja i poručio: 'Reforma se nastavlja s njima ili bez njih'

Image
preuzet će odgovornost za svoje greške /

Šustar prozvao Jokića zbog kašnjenja i poručio: 'Reforma se nastavlja s njima ili bez njih'

"Imamo potrebu neke stvari reći. Zatražili smo razrješenje u skladu sa zakonskom regulativom. To je nedvojbeno povlačenje i želimo da nas se tako shvati. Mi ugovor nemamo i molimo da nas se razrješi", rekao je Jokić na početku presice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nas je politika izmaltretirala i izmanipulirala. Mi kao ekspertna radna skupina od početka rada do kraja nismo imali pravo niti smo dobivali honorar, niti bilo kakve troškove. Otkad nas je u veljači 2015. godine imenovao ministar Šustar, četvero je članova primalo naknadu od 2000 kuna, a mi ostali smo je se odrekli", kazao je Jokić.

"Mi smo imenovana skupina od MZOS-a i pomoći ćemo u nastavku ovog procesa. Mi nismo na suprotstavljenim stranama. Zbog riječi da nešto kasni radi nas ćemo potražiti pravnu zaštitu. Dat ćemo cjeloviti pregled svega što smo radili pa neka se vidi koji su elementi doveli do ove situacije", rekao je Šustar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molimo hrvatske političke stranke da prestanu politizirati kurikularnu reformu. Mi nismo do te odluke došli u posljednjih tjedan dana. Došli smo do te odluke jer je odnos politike i države prema obrazovanju već dugo vremena apsolutno neprihvatljiv. Mi ne pozivamo ni na kakav prosvjed. Cilj nam nije bio da se prosvjeduje. No poštujemo misli svakog da je obrazovanje prioritet. Možda je ovo prijelomni trenutak kada će ljudi doći ispred politike." 

Jokićeva skupina je u srijedu dala neopozivu ostavku obrazloživši svoj čin političkim pritiscima, uz poruku kako je njihova odluka konačna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar pozvao je danas Jokića i njegov tim da se vrate i završe započeti posao na reformi. Šustar je na konferenciji za novinare u Ministarstvu rekao da se kurikularna reforma nastavlja, a najavio na kraju procesa međunarodnu recenziju Cjelovite kurikularne reforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo