Užas u Ernestinovu / Mješanac izgrizao djevojčicu! Napao je nju i baku: 'Vlasnik ga nije držao pod kontrolom'

Image
Foto: shutterstock

Američki stafordi nastali su križanjem bulldoga i terijera, a poznati su kao manji, snažni i okretni psi

27.1.2020.
13:08
shutterstock
VOYO logo

Načelnica Općine Ernestinovo Marijana Junušić uputila je apel javnosti nakon prošlotjednog nemilog događaja u svojoj općini.

Naime, djevojčicu drugog razreda osnovne škole i njezinu baku napao je i izgrizao američki staford-mješanac kada su se vraćale kući iz škole. Djevojčica je odmah primljena u bolnicu radi operacije, a baka je teško potresena, piše SiB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pas ima svog vlasnika koji ga nažalost nije držao pod kontrolom. Pobjegao mu je na javnu površinu pa je ovaj iznimno opasan pas ničim izazvan napao djevojčicu i baku i nanio im tjelesne ozljede.

Na vlasnicima pasa je najveća odgovornost i vrijeme je da to svi prihvate i shvate. Držite svoje pse u zatvorenom i ograđenom prostoru, vodite brigu o njima, vodite ih na povodcu, stavite im brnjicu ako je potrebno, a ako niste sposobni brinuti se o njima, onda ih nemojte ni imati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Dokle će naša djeca strahovati od opasnih pasa na putu iz škole i u školu???" napisala je načelnica Junušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, napadi ovakvih pasa nisu neuobičajeni, a svi oni koji uoče pse bez povodca i bez pratnje vlasnika na javnoj površini, obavezno trebaju zvati policiju i nadležnu veterinarsku stanicu.

Srećom, ozlijeđena djevojčica, koja je zadobila čak osam ugriza u nogu i to dubine 3-4 centimetra te nekoliko ugriza u ruku, dobro se oporavlja, ali će joj sve ovo ostaviti traumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pas (privremeno) oduzet vlasniku

"Uz intervenciju i maksimalnu podršku Policijske postaje Čepin koja je nadležna na našem području pas je odvezen i privremeno oduzet vlasniku te je na desetodnevnom promatranju u veterinarskoj stanici", dodala je načelnica.

Načelnica je zahvalila policiji na brzoj reakciji i oduzimanju psa vlasniku i sprječavanju novog bijega psa. Nakon procjene donijet će se odluka o sudbini psa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki stafordi nastali su križanjem bulldoga i terijera, a poznati su kao manji, snažni i okretni psi. Često su se u prošlosti koristili i za borbe pasa, piše SiB.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo