NEPOZNATI HEROJ SPLITSKOJ BOLNICI POKLONIO SKUPOCJENI UREĐAJ KOJI SPAŠAVA ŽIVOTE NOVOROĐENČADI: / 'Postavio nam je samo jedan uvjet'

Image
Foto: PIXELL, IVO ČAGALJ

Samozatajni splitski poduzetnik donirao je KBC-u više od 100.000 kuna. Jedinici za intenzivno liječenje djece (JILD) pri Klinici za dječje bolesti kupio je uređaj za primjenu dušikova oksida.

6.7.2017.
15:44
PIXELL, IVO ČAGALJ
VOYO logo

Jedini uvjet koji je pritom imao jest da ostane anoniman. Njegovu zahtjevu bolnica je udovoljila.

"Dušikov oksid je plin koji se daje djeci, a osobito novorođenčadi koja imaju oslabljena pluća i kojima je oslabljena izmjena plinova, odnosno preuzimanje kisika u plućima iz udahnutog zraka. Radi se o uređaju koji se vrlo često upotrebljava", pojasnio je svrhu dara prof. dr. Julije Meštrović, šef JILD-a i zamjenik bolničkog ravnatelja. Takav uređaj bolnica u trenutku darivanja nije imala jer se stari pokvario. Taj novi "spas s neba" poslužit će u spašavanju života novorođenčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek je pošto-poto htio kupiti, odnosno donirati nešto KBC-u. Raspitivao se kod svojih prijatelja što bi bilo najbolje nabaviti, a oni su mu savjetovali da to bude nešto za JILD. Nakon toga nas je donator kontaktirao i vrlo smo se brzo usuglasili što bi to trebalo biti. Jako smo zahvalni na ovoj donaciji i sada možemo nastaviti raditi bez ikakvog opterećenja, kada znamo da imamo novi i kvalitetni uređaj", kazao je za Slobodnu Dalmaciju prof. dr. Meštrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo