poziv na cijepljenje / Mirjana Kujundžić Tiljak za RTL o masovnom cijepljenju: 'Cijepili smo danas već skoro 400 ljudi'

Cijepljenje se organizira na tri punkta - u Domu sportova, sportskoj dvorani gimnazije Lucijana Vranjanina i sportskoj dvorani Srednje škole Jelkovec

12.7.2021.
18:30
VOYO logo

Zagrepčani se od sutra mogu bez prethodnog naručivanja primiti cjepivo Janssen. Ono se daje u samo jednoj dozi, pa se već 22. dan nakon cijepljenja može dobiti EU digitalna COVID potvrda o cijepljenju.

Sada se cijepi isključivo poslijepodne. Danas još mnogi čekaju u redu kako bi se cijepili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Danas smo podijelili skoro 500 brojeva. Cijepili smo već skoro 400 ljudi. Od 16 sati do sada'', kazala je Mirjana Kujundžić Tiljak, ravnateljica Škole narodnog zdravlja ''Dr. Andrija Štampar''. 

Mogu se cijepiti svi zainteresirani, samo je bitno donijeti zdravstvenu ili osobnu iskaznicu. Neovisno o tome je li iz Zagreba ili ne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Potvrda o cijepljenju je na tri strana jezika. A tko ima problema s izdavanjem COVID potvrde, može se javiti  u podružnicu HZZO-a'', pojasnila je Kujundžić Tiljak.

U Školi narodnog zdravlja "Dr. Andrija Štampar" će se cijepiti danas, u srijedu i u petak. Danas i u petak samo prvom dozom Pfizera, a u srijedu osim prve doze Pfizera mogu doći i oni koji trebaju dobiti drugu dozu AstraZenece ili Moderne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI PODACI /

U Hrvatskoj je danas 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminule su dvije osobe

Image
NOVI PODACI /

U Hrvatskoj je danas 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminule su dvije osobe

Oni koji se cijepe u Zagrebu danas, a nisu iz Zagreba, za drugu dozu se mogu javitili u lokalni ili regionalni Zavod za javno zdravstvo i tamo se dogovoriti o primanju druge doze, pojasnila je Kujundžić Tiljak. 

''Isto vrijedi i za one koji su na godišnjem. Ako su u drugom kraju Hrvatske, trebaju se javiti u lokalni  Zavod za javno zdravtsvo'', rekla je Kujundžić Tiljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko 85 posto radnika Škole narodnog zdravlja je cijepljeno. 

''A oni koji se još nisu cijepili, to su oni koji su prebolji covid. Mi smo nasljednici Štampara i znamo što znači prevencija. I toga se držimo. Bavimo se i živimo preventivu. Svi naši djelatnici sudjeluju u cijepljenju i morali su se cijepiti prije'', 
kazala je Kujundžić Tiljak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo