Milinović očajan i spreman odstupiti sa svih dužnosti!

'Oštro odbacujem insinuacije da sam na bilo koji način, tijekom moje tiskovne konferencije, dao bilo kakvu potporu Ivi Sanaderu, kako se u pojedinim medijima može iščitati.

19.11.2010.
12:40
VOYO logo

Ivo Sanader je, kaže, napustio HDZ i Vladu u najtežim trenutcima, te je pokušao puč u stranci.

"Zbog toga sam glasovao za njegovo isključenje iz stranke. Stoga niti ima, niti će bilo kada imati moju potporu. Moju vrlo jasnu potporu, kao i potporu Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije, ima predsjednica Vlade Jadranka Kosor", priopćio je u petak Darko Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pola sata nakon toga pred Vladom je novinarima rekao kako je spreman na sve opcije. "Spreman sam odstupiti s pozicije u Vladi i stranci ako će to pomoći HDZ-u da pobjedi na izborima. Spreman sam i kao običan član pomoći predsjednici Vlade u tom cilju, pobjede na izborima", kazao je ministar zdravstva i potpredsjednik Vlade i HDZ-a, a njegovu izjavu prenosi Večernji list.

Poručio je i da nema ambicije preuzeti HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Milinović osvanuo je, podsjetimo, ponizan i u Dnevniku 3 u četvrtak navečer, dan nakon što je optužen za kriminal: ljubi ruke Jadranki Kosor, od Sanadera se ograđuje, oštricu šefičine kritike usmjerava prema dežurnom 'Pedru' i povlači sve svoje političke ambicije.

Darko Milinović koji se od posjete mjestima stradanja u Vukovaru i Škabrnji ispričao udarničkim tempom tih dana u Ministarstvu zdravstva, optužio je na neki način u Dnevniku 3 HTV-a javnu televiziju za podmetanje klipova u njegovom odnosu s premijerkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, HTV je prenio izjavu Jadranke Kosor u kojemu je ona izrazila mišljenje da bi "svi" trebali biti u Vukovaru i Škabrnji, pa su Milinovića upitali je li mislila i na njega, koji je za vrijeme povorki ožalošćenih u Zagrebu održavao presicu i izražavao žaljenje što ne može biti u Škabrnji.

Milinović je Kosoričinu izjavu protumačio kao da se radilo o kritici na račun bivšeg premijera Ive Sanadera, jer je prije te izjave zamoljena za komentar Sanaderovog obrušavanja na HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon toga je ona rekla da su svi na taj dan trebali biti u Vukovaru ili Škabrnji", zaključio je Milinović dodavši da se ponovno čuo s premijerkom i da mu je dala podršku.

Zaboravio političke ambicije

Podsjetimo, telefonskim razgovorom s premijerkom Kosor i njenom podrškom se pohvalio i na konferenciji za medije na Ksaveru u četvrtak prijepodne, kada je opovrgavao napise medija da policija, Uskok i HDZ prokazuju Milinovića kao jednog od visokorangiranih stranačkih dužnosnika koji su se okoristili prljavim novcem iz paralelne blagajne HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dnevniku 3 je također utišao svoje stranačke ambicije izražene prošloga tjedna u Globusu. Sada ih više nema, a kazao je i kako Kosor čvrsto vodi HDZ i da će ju on čvrsto podupirati, za razliku od Sanadera "koji je napustio zemlju u teškim trenucima".

Vezani članci:

arti-201011180152006 arti-201008120045006 arti-201011180671006 arti-201011170659006 arti-201011180222006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo