Bandić uz čestitku objavio i loše vijesti korisnicima parkinga

O 1. siječnja primjenjivat će se nova pravila koja se odnose na usluge parkiranja u gradu Zagrebu.

21.12.2012.
10:37
VOYO logo

Čestitku za nadolazeće blagdane i novine oko parkiranja zagrebački gradonačelnik Milan Bandić objavio je u petak ujutro na svom profilu na Facebooku.

Osjetljivost i solidarnost

"Želim vas obavijestiti da sam u ovo krizno i recesijsko vrijeme, koje, nažalost, traje i trajat će još dogledno vrijeme, a na tragu pravednosti, socijalne osjetljivosti i društvene solidarnosti, te potrebe racionalnoga i odgovornoga gospodarenja, donio odluku da sve političke, društvene i gospodarske institucije, udruge i drugi subjekti od početka iduće godine moraju plaćati parkirna mjesta koja koriste i to bez povlastica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad to nije bio slučaj, dijelom i iz opravdanih razloga koje je diktirala i dirigirala situacija toga vremena, ali u ovim zahtjevnim i teškim kriznim i recesijskim vremenima i takvi razlozi otpadaju, s ciljem da se teret krize što pravednije i ravnomjernije rasporedi", stoji u Bandićevoj poruci na Facebooku.

Što se tiče parkiranja u Zagrebu, do sada je bilo povlašteno četrdesetak različitih institucija – od policije, sudova, ministarstava, pojedinih fakulteta do raznih udruga. Povoljnije parkiranje imale su i političke stranke, vjerske zajednice, javne ustanove, poduzeća i razne organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez ugovora nema parkiranja

Bandić je nakon četiri krizne godine došao do zaključka da je građanima, od kojih velika većina ne uživa parkirne povlastice, teško i da dosadašnji način plaćanja nije bio pravedan.

"Ako bilo koji od tih subjekata ne potpiše ugovor koji će im Grad dostaviti, neće više moći koristiti parkirna mjesta uz svoja sjedišta (ulična) ili javne garaže. Parkiranje plaćaju i građani pritisnuti raznim vidovima poskupljenja, nezaposlenošću i padom standarda, pa je logično da to onda čine i svi ostali. To nalažu elementarna solidarnost i pravednost. Nema jednakijih od jednakih, nema povlastica ni za koga", poručio je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo