zabrinjavajuća znanstvena analiza / 'Mikročestice iz svemira mogle bi stvoriti mutiranu, mnogo opasniju verziju zika virusa!'

Image
Foto: Ilustracija/AP

Zika virus je već prošao kroz prve mutacije, pošto se sada može prenijeti i seksualnim snošajem, a ne samo ubodom komarca

1.3.2016.
19:51
Ilustracija/AP
VOYO logo

Znanstvenici sa Sveučilišta u Buckinghamu istraživanjem su došli do zaključka koji zvuči poprilično zastrašujuće. 

Naime, oni su na površinu iznijeli tzv. teoriju panspermije, koja tvrdi kako bi genetski materijal koji potječe iz mikroorganizama u svemiru mogao utjecati na život na Zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njihovim procjenama, postoji velika opasnost kako bi upravo te neidentificirane mikročestice na Zemlji mogle stvoriti mnogo opasniju i ubojitiju verziju zika virusa. 

Zika virus je već prošao kroz prve mutacije, pošto se sada može prenijeti i seksualnim snošajem, a ne samo ubodom komarca, za što se sumnja kako je prva posljedica spomenute teorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znanstvenici predviđaju kako bi virus uskoro mogao dodatno mutirati, ojačati i pronaći nove načine prijenosa između pojedinaca. 

"Zabrinuti smo zbog očite mogućnosti zika virusa da adaptira DNA stranih tijela i brzo postane agresivniji i opasniji", rekao je profesor Chandra Wickramasinghe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo