USKORO NOVI ALBUM / Lightning Seeds nakon 10 godina

Image

Pop maher Ian Broudie opet predvodi bend s kojim je u devedesetima nizao hit za hitom.

11.2.2009.
10:19
VOYO logo

Dobri duh britanske pop-rock scene Ian Broudie ponovno je okupio svoj bend The Lightning Seeds te nakon 10 godina počeo rad na njihovom        
povratničkom albumu. Previše informacija o izdanju zasad nema - poznato je tek da će izaći u drugoj polovici godine i sadržavati desetak power pop pjesama tipičnih za Broudieja.                          

Ne zna se ni tko će sačinjavati aktualnu postavu kultne liverpulske skupine, što i ne čudi uzmemo li u obzir da je Ian glazbenike mijenjao gotovo na svakoj ploči Seedsa. Zadnju ploču "Tilt" grupa je izdala 1999., nakon čega se Ian prvenstveno bavio produkcijom i objavio izvrstan samostalni album "Tales Told".   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broudie je krajem sedamdesetih započeo karijeru u punk skupini Big In Japan, nakon čega je predvodio kratkotrajne projekte Original Mirrors i Care. Paralelno je gradio karijeru producenta te je zaslužan za uspon skoro cijele scene svog rodnog grada i bendova poput Echo & The Bunnymen, Teardrop Explodes i Wah!.

LIghtning Seedse osnovao je prije točno 20 godina i s njima snimio niz hitova kao što su "Pure", "Waiting For Today To Happen" i "Three Lions On a Shirt", himnu engleske nogometne reprezentacije.               

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo