Podignute optužnice / Levijatan objavio video mučenja mačića u Slavoniji: 'Jedna od najgroznijih snimki dosad'

Image
Foto: Screenshot

Slučaj mučenja i ubijanja životinje komentirala je i policija

2.5.2019.
11:40
Screenshot
VOYO logo

Društvenim mrežama posljednjih se dana proširila mučna snimka ubijanja životinje, a objavio ju je srprki pokret Levijatan, poznat po borbi za prava životinja.

Aktivisti su zgroženi načinom na koji dvoje mladića maltretiraju mačića te ga na kraju ubijaju u mjestu Lovčići između Nove Gradiške i Slavonskog Broda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Levijatana su rekli da je im bitno da svi iz okoline dvojice mladića vide snimku, ponajprije obitelji i prijatelji.

"Da se ne zaboravi. Zasigurno jedna od najgroznijih snimki do sada. A.K iz Lovčića. Želimo brzu i efikasnu pravdu”, napisali su iz Levijatana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj je komentirala i brodsko-posavska policija. Navode da je slučaj iz srpnja prošle godine, a da je protiv mladića iz videa podignuta optužnica.

“U vezi snimke koja se širi društvenim mrežama na kojoj se vide muške osobe i okrutno mučenje i ubijanje male mačke, obavještavamo vas da se radi o događaju od 16. srpnja 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod dovršili su kriminalističko istraživanje prošle godine, te su protiv dvije osobe u dobi od 21 i 23 godine podnijeli kaznene prijave zbog počinjenja kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja (čl. 205 Kaznenog zakona) Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, temeljem čega su protiv 21-godišnjaka i 23-godišnjaka podignute optužnice”, priopćili su iz policije.

Ako želite, video možete pogledati ovdje. Upozoravamo da je sadržaj uznemirujući!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo