VELIKE POPLAVE IPAK NEĆE BITI / Kupa i Korana polako se povlače

Premda su prve procjene govorile o iznimno visokih 810 centimetara vodostaja Kupe u Karlovcu, vrhunac vodnog vala rijeku je podigao na 755 cm, pa je opasnost od velike poplave smanjena.

24.12.2009.
9:18
VOYO logo

KARLOVAC - Opasnost od poplave u Karlovcu u četvrtak poslijepodne je prošla, nakon što je vodostaj Kupe u 14 sati dosegnuo vrhunac od 755 centimetara, oko pola metra manje od očekivanih 810 cm. Voda je polako počela opadati te su ukinute izvanredne mjere obrane od poplave.

Ipak, područja nizvodno od grada tek očekuju poteškoće, jer vrhunac vodnog vala kod njih tek stiže, ali s obzirom da se veći dio snijega otopio, značajnije poplave ne treba očekivati, smatra šef karlovačke ispostave Hrvatskih voda Borislav Vedrina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne je u Karlovačkoj županiji, zbog izlijevanja rijeka, i dalje na snazi zabrana prometovanja državnom cestom D 36 u mjestu Koritinji, D 42 u Ogulinskom Hreljinu, te na lokalnim cestama Donje Mekušje-Husje i Obala Ivana Trnskog.

Policija je ranije izvijestila kako je za promet bila zatvorena i županijska cesta Levkušje-Trg-Ozalj te granični prijelaz Obrež-Božakovo kod Kamanja. Korana je poplavila prilaznu cestu mostu u Veljunu te je prometno odsječeno jedno vikendaško naselje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo