'NEMAMO ŠTO UKIDATI' / Capak o izjavi da se ukidaju covid potvrde: 'Iznenađen sam naslovima koji su osvanuli na portalu'; Objasnio je što je rekao...

Mi nemamo široku upotrebu Covid potvrda, što jako dobro znamo da nemamo, dakle, nemamo ni što ukinuti u ovom trenu, objasnio je Capak

7.2.2022.
20:43
VOYO logo

Pravu pomutnju oko COVID potvrda izazvala je izjava ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka.

Evo što je rekao upitan hoće li se ići tragom drugih europskih zemalja koje su najavile njihovo ukidanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razmatramo te mogućnosti jer COVID potvrde gube na svojoj važnosti otkad je došao omikron koji zaobilazi imunološki sustav i često zaražava one koji su cijepljeni i one koji su preboljeli bolest. I naravno da i mi razmatramo tu mogućnost i o tome se raspravlja. Mi ćemo na vrijeme obavijestiti javnost kad odlučimo da bi trebalo ići u odustajanje od nekog dijela korištenja COVID potvrda, ali nikada sve jer Europa i dalje koristi COVID potvrde i koristit ćemo ih i mi", kazao je Capak u izjavu koju je potom demantirao i šef Stožera Davor Božinović koji je kazao da se o toj mogućnosti ne raspravlja.

'Ja nisam to rekao'

Na pitanje da su svi mediji prenijeli njegovu izjavu da je rekao da razmatraju "djelomično ukidanje COVID potvrda" Capak je u RTL-u Danas odgovorio da treba pustiti snimku pa se onda o tome može razgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CAPAK POKOPAO AKCIJU MOSTA? /

Grunula izjava o covid potvrdama, Raspudić uzvraća: 'Traže izlaznu strategiju, nema to veze s omikronom...'

Image
CAPAK POKOPAO AKCIJU MOSTA? /

Grunula izjava o covid potvrdama, Raspudić uzvraća: 'Traže izlaznu strategiju, nema to veze s omikronom...'

"Dakle, ja nisam to rekao, ja sam samo rekao da postoji ta mogućnost da se djelomično ukinu COVID potvrde u kontekstu pitanja koje mi je bilo postavljeno za zemlje zapadne Europe, koje djelomično ukidaju COVID potvrde. Ali mi nemamo široku upotrebu COIVD potvrda, što jako dobro znamo da nemamo, dakle, nemamo ni što ukinuti u ovom trenu", objasnio je Capak i dodao da covid potvrde ostaju. Kazao je i da nema nikakve neusaglašenosti između Davora Božinovića i njega.

"Ono što sam ja rekao je bila diskusija o COVID potvrdama, ja nisam rekao da će se one ukinuti. Moram reći da sam ja iznenađen također s naslovima koji su osvanuli na portalu nakon onoga što sam rekao, i nisam radi toga sretan", rekao je Capak i dodao da "unutar stožera ne postoje nikakve nesuglasice oko toga što treba i kako treba napraviti" te da "uvijek postoji razmatranje situacije i dogovor".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo