Kandidat SDP-a / Kampus Borongaj godinama stoji, Klisović za to optužuje izbor v.d. pročelnika za obrazovanje Grada Zagreba

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Škole u Zagrebu svojim kapacitetom ne zadovoljavaju potrebe naših sugrađana, kazao je Klisović

9.5.2021.
13:36
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Sustavna briga o obrazovanju u Zagrebu ne postoji, projekt Kampusa Borongaj stao je i godinama stoji, a to je rezultat načina na koji je postavljen v.d. pročelnika za obrazovanja, izjavio je u nedjelju kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika Joško Klisović (SDP).

Škole u Zagrebu svojim kapacitetom ne zadovoljavaju potrebe naših sugrađana i u tom kontekstu zauzimamo se za jednosmjensku nastavu, rekao je Klisović u nedjelju za posjeta osnovnoj školi u Španskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je ta škola radi u tri smjene te istaknuo kako je zato dio njegova izbornog programa i program njegova tima izgradnja deset novih škola, od toga pet u ovom mandatu. Riječ je o školama u Gornjoj Dubravi, Čulincu, Prečkom, Novom Zagrebu i Španskom, priopćio je Klisovićev izborni stožer.

Klisović je svim građankama i građanima Zagreba čestitao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe, dodavši kako zahvaljuje svim antifašistima koji su dali svoje živote i onima koji su još živi, što su, kako kaže, 'omogućili današnjoj modernoj Hrvatskoj da uzdignuta čela uđe u Europsku uniju'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inkluzivnost, pet novih vrtića, interesi lokane zajednice... 

Rekao je i da će kao gradonačelnik sa svojim timom posebno poticati  inkluzivnost, voditi brigu o djeci s teškoćama, onima s invaliditetom i ukloniti fizičke prepreke kako bi oni mogli nesmetano pohađati školu.

Kandidat SDP-a za gradonačelnika dodao je i da će izgraditi i pet vrtića, od ukupno deset koliko ih namjeravaju izgraditi, a njihovo će radno vrijeme uskladiti s radnim vremenom roditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo