VELIKE PODUDARNOSTI / Jokić smatra da Crna Gora treba platiti odštetu zbog prepisivanja kurikuluma

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'Nečasno je što je crnogorska politika bez pitanja i konzultacija preuzela metodologiju i dokumente Cjelovite kurikularne reforme na kojoj je autorski radilo više od 500 hrvatskih učitelja i znanstvenika', poručio je Jokić

23.8.2017.
9:21
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Zavod za školstvo Crne Gore je prepisalo i prevelo dokument hrvatskog kurikuluma na temelju kojeg planiraju modernizirati svoje osnovnoškolstvo obrazovanje, a to je otkrila Ljiljana Hanžek, učiteljica koja je u Hrvatskoj mjesecima radila na kurikularnoj reformi.

Boris Jokić, bivši šef Ekspertne radne skupine i čovjek koji je i osmislio kurikularnu reformu, kaže da su uočili velike podudarnosti i kod predmeta poput hrvatskog jezika, povijesti, geografije, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nečasno je što je crnogorska politika bez pitanja i konzultacija preuzela metodologiju i dokumente Cjelovite kurikularne reforme na kojoj je autorski radilo više od 500 hrvatskih učitelja i znanstvenika, a koju su platili naši porezni obveznici. Ako je Hrvatska suverena država, takav postupak zahtijeva političku reakciju", rekao je Jokić i dodao kako bi Hrvatska trebala tražiti financijsku kompenzaciju od susjeda.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Crna Gora doslovno prepisala Jokićevu reformu školstva, hrvatski autori u šoku, Jokiću ne smeta

Kako Večernji list doznaje, ministrica Blaženka Divjak je još jučer dala nalog da se ispita novonastala situacija, a iz ministarstva poručuju kako će sa svojom pravnom službom razmotriti sve moguće opcije i korake. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ministarstvu prosvjete Crne Gore jučer su poručili da i oni ispituju situaciju i da su od Zavoda za školstvo zatražili odgovore što se točno dogodilo te će se o svemu oglasiti priopćenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo