ekspertna skupina prihvatila razrješenje / Jokić: 'Morali smo odstupiti zbog kompromitacije onoga što smo htjeli napraviti'

Boris Jokić je predstavio sve rezultate rada Ekspertne skupine i rekao da Hrvatska treba ovu reformu te da ju može i treba izvesti

23.6.2016.
11:49
VOYO logo

Voditelj Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne refotrme Boris Jokić, održao je u utorak konferenciju za novinare na kojoj je rekako kako on i članovi radne skupine prihvaćaju razrješenje koje je potpisao ministar obrazovanja Predrag Šustar.

"Htjeli bi se još jednom zahvaliti svima koji su radili s nama, svim građanima koji su nam dali podršku u procesu. Želimo naglasiti dvije stvari; prihvaćamo razrješenje i ovo obraćanje nije vezano uz osobne obračune ili to da ne prihvaćamo razrješenje", rekao je Jokić, nakon čega je predstavio proces i rezultate rada Ekspertne radne skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jokić kaže kako s ministrom Šustarom nije ostvaren nikakav kontakt od 31.5. 

Naveo je i razloge za traženje razrješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska nije pristupila izradi normativnog okvira da se kurikulum provede. To je preduvjet za provedbu, ovaj proces se nije ni mogao nastaviti. Na to smo pozivali i prošlu i novu Vladu. Drugi je razlog nepostojanje sredstava i projekata koji bi izvlačili novac iz EU fondova", rekao je Jokić.

Naglasio je da Ekspertna skupina nikada ne bi odstupila da nisu bili primorani na to, ne zbog snažnih pritisaka, nego zbog kompromitacije onoga što su htjeli napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jokić je rekao i da su oni i ostali članovi Ekspertne skupine dobivali prijetnje fizičkim napadima.

"Tražili smo od policije povećanje sigurnosti, ali reakcije na to nije bilo. Na određenim portalima se zaziva na to da se na nas reagira, čak i do toga da su neki prijetili metkom", rekao je Jokić.

Jokić kaže da Hrvatska treba ovu reformu.

"Hrvatska je zna izvesti s nama ili bez nas. Sve što je u ovoj reformi, sigurno nije savršeno. Treba tek raditi na važnim stvarima. Naš rad je bio iskren, stručan i pošten. 
Sa svim ovom skupa, reforma ne da će zaživjeti 2017./2018., nego izglednije tek 2018./2019. Ako uopće ima volje za daljnom provedbom.", rekao je Jokić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo