Osijek Dron Expo / Jedini sajam dronova u Hrvatskoj: I ove se godine sprema posebna atrakcija

Image

Nastupit će vrhunski vozači dronova iz cijelog svijeta

10.5.2019.
14:52
VOYO logo

U osječkoj sportskoj dvorani Gradski vrt u petak je otvoren dvodnevni sajam „Osijek Dron Expo”, jedini sajam dronova u Hrvatskoj koji se u Osijeku održava po drugi put, na kojem se predstavlja 16 najeminentnijih tvrtki dron tehnologije u ovom dijelu Europe s najnovijim tehnološkim dostignućima.

Otvorila ga je Žana Gamoš, zamjenica osječkog gradonačelnika.  „Sajam dronova je vrhunski organiziran i nudi brojne zanimljivosti. S obzirom da je prvi sajam dronova koji je održan prošle godine naišao na izuzetno pozitivne reakcije javnosti, uvjerena sam da će posjetitelji ove godine još više uživati u sadržajima koje sajam nudi”, rekla je Gamoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još više noviteta

Direktor tvrtke Osječki sajam Alen Vukašinović rekao je kako u odnosu na prošlogodišnji ovaj sajam ima još više sadržaja i izlagača.

U izlagačkom dijelu sajma predstavlja se 16 najeminentnijih tvrtki dron tehnologije u ovom dijelu Europe sa najnovijim tehnološkim dostignućima. Osim njih svoja dostignuća predstavit će gradska i županijska Zajednica tehničke kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 „Na prošlogodišnjem prvom sajmu dronova imali smo oko pet tisuća posjetitelja, a ove godine očekujemo barem isto toliko, a nadamo se da će ih biti i više”,zaključio je Vukašinović.

 Stručni voditelj sajma Ivan Vidaković izvijestio je da se, osim izložbenog dijela, tijekom obadva dana sajma održavaju radionice za osnovnoškolsku djecu kako bi ih upoznali sa svijetom dronova i robotike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka dronova

 Posebna atrakcija na sajmu će u subotu biti održana međunarodna utrka dronova „Drone Race” na kojoj će nastupiti vrhunski vozači dronova iz cijelog svijeta. „Tijekom dana su kvalifikacijske utrke, a finale je u 18 sati. Na natjecanju će nastupiti 36 vrhunskih vozača dronova”, rekao je Vidaković.

 Zamjenik osječko-baranjskog župana Goran Ivanović rekao je kako i ovaj sajam pokazuje da napredna tehnologija nije budućnost nego sadašnjost koju živimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 „Dron tehnologija je primjenjiva u brojnim segmentima života i Osječko-baranjska županija podupire ovaj događaj koji nam svima omogućuje da vidimo najnovija dostignuća dron tehnologije”, dodao je.

 Organizator sajma je tvrtka Osječki sajam, suorganizator je Poduzetnički inkubator BIOS, pokrovitelji su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija uz potporu osječke Turističke zajednice te gradske i županijske Zajednice tehničke kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo