Je li moralno dobiti milijun kn za četiri mjeseca rada?

Svi mi odlučujemo o tome što je moralno, a što nije.

27.4.2012.
7:27
VOYO logo

Naime, bivši član Uprave HAC-a Željko Tomljanović, koji je u HAC došao mjesec dana prije izbora, radio je samo četiri mjeseca i pet dana, ali mu svejedno temeljem menadžerskog ugovora pripada 288.000 kuna neto otpremnine, odnosno više od 400.000 kuna bruto. Zajedno s troškovima nekih drugih privilegija, kao što je službeno vozilo, troškovi benzina i korištenja poslovne kartice, HAC će mu isplatiti gotovo milijun kuna u bruto iznosu.

Zbog toga je Nezavisni cestarski sindikat, osim protiv Tomljanovića osobno, podigao tužbu i protiv HAC-a kao pravne osobe i Nadzornog odbora ove državne tvrtke – i to po članku 322. Zakona o obveznim odnosima, u kojem, između ostalog, stoji da je ugovor koji je protivan Ustavu RH, prisilnim propisima ili moralu društva ništetan, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebaju sve profile građana – osim djelatnika HAC-a

Kako bi ugovor poništili pred sudom, u Nezavisnom cestarskom sindikatu odlučili su potražiti 50 svjedoka među hrvatskim građanima.

"Kako bi se dokazalo da je tužba osnovana, potrebno je dokazati moralnost odredbe, a mi smatramo da se isto može dokazati ako predložimo 50 svjedoka (možda i više, ovisno o sudu i sucu) svih profila građana. Mogu to biti radnici, seljaci, profesori, novinari, državni službenici, privatnici, policajci, vojnici, studenti, konobari, umirovljenici, nezaposleni, dakle svi čije mišljenje predstavlja društvo i njegovu moralnost. Želimo da sud, koji sudi i presuđuje u ime RH, odredi je li odredba moralna ili ne", objasnili su u sindikatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svim zainteresiranim građanima koji se žele pojaviti na sudu i svjedočiti o tome je li ovakva menadžerska otpremnina moralna ili ne, upućen je poziv da svjedoče pred sudom i odgovore na ovo pitanje. Prijave i komentare građani mogu slati putem na adresu nezavisnicestarskisindikat@gmail.com, a zbog mogućeg sukoba interesa kao potencijalni svjedoci isključeni su djelatnici Hrvatskih autocesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo