IZDANA CRVENA I NARANČASTA UPOZORENJA / Na snazi izvanredne mjere obrane od poplava radi oborina na području Karlovca, Gospića, Knina

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXELL/Ilustracija

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas narančasto upozorenje na količinu oborine za područje karlovačke, gospićke i kninske regije te crveno upozorenje za područje Velebitskog kanala

10.12.2022.
9:56
Nikola Cutuk/PIXELL/Ilustracija
VOYO logo

Zbog izljevanja rijeke Kupe za sav je promet zatvorena županijska cesta ŽC5033 Brod na Kupi - Hratsko, ŽC5033 Brod na Kupi - Brod Moravice i lokalna cesta LC58032 Blaževci - Zapeć.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH objavilo je da su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava te da je na mjerodavnom vodomjeru Španjuša 7:30 sati zabilježen vodostaj 153 cm, s tendencijom daljnjeg porasta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DHMZ: Narančasto i crveno upozorenje

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas narančasto upozorenje na količinu oborine za područje karlovačke, gospićke i kninske regije te crveno upozorenje za područje Velebitskog kanala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se mjestimice obilna kiša. Moguće su bujične i urbane poplave. Količina oborine 60-90 mm, u gospičkoj regiji više od 100 mm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo