'Iza njih će ostati masovna grobnica'

Na dnevnom redu Sabora potvrđivanje je sporazuma s Europskom bankom za obnovu i razvoj o zajmu od 40 milijuna eura za projekt modernizacije HŽ Infrastrukture.

20.3.2014.
12:20
VOYO logo

Dio novca utrošit će se za nabavu opreme za održavanje tračnica, a dio za zbrinjavanje viška radnika u sklopu programa restrukturiranja. Za HDZ-ova Ivan Šuker međutim dvojbe nema.

"Jer ovaj iznos od 40 milijuna eura s pripadajućim kamatama će u nekim budućim vremenima, ako HŽ Infrastruktura ne bude mogla vraćati ovaj kredit, isto tako povećati deficit nekoj budućoj Vladi", rekao je HDZ-ov Ivan Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kredit za zbrinjavanje

"Ovo ne bih nazvao kosturom iz ormara. Nije ništa skriveno, zna se da je pola tog kredita za zbrinjavanje radnika pa vas molim da u ovom trenutku ne koristimo tu terminologiju", odgovorio je SDP-ov Vedran Babić.

HDZ-ovog Josipa Borića zanimalo je zašto se ide u privatizaciju tvrtke kćeri HŽ Infrastrukture Pružne građevine. Riječ je uspješnoj tvrtki koja ima dobit od više od 100 milijuna, a prodajemo je za 250 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koji su to interesi iza toga jer ako ova vlast već dvije godine stalno poteže priču i govori da stalno ispadaju neki kosturi iz ormara, imamo li mi pravo onda reći da, kad oni odu s vlasti, s ovakvim načinom ponašanja da će iza njih ostati masovna grobnica", izjavio je Borić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo