preostaje još samo testiranje / Ipak popustili: splitska bolnica ugradila ventilatore u operacijske sale

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon ugradnje ventilatora, a to bi se trebalo finalizirati u ponedjeljak ujutro, preostaje još samo testiranje, a nakon toga bi se trebao nastaviti rad u salama na Hitnom medicinskom prijemu

21.12.2015.
7:53
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U ponedjeljak, najkasnije u utorak trebale bi biti otvorene dvije operacijske sale na Hitnom kirurškom prijemu KBC Split koje su od subote zatvorene zbog radova na uvođenju središnjeg odvoda plinova zbog čega je proteklog tjedna tamo odbijalo raditi 16 anesteziologa te bolnice, neslužbeno se doznaje.

Ravnatelj bolnice Nikola Kolja Poljak je u nedostatku anesteziologa od ponedjeljka reorganizirao anesteziološku službu rasporedivši u te dvije dvorane preostalih 30, od ukupno 46 anesteziologa, no krajem tjedna, iako to iz bolnice nisu službeno potvrdili, 16- orici liječnika se pridružilo još šest kolega koji su odbijali raditi u dvije sporne operacijske sale. U petak je u splitskoj bolnici bio i zamjenik ministra zdravlja Dragan Korolija Marinić koji je medijima najavio da će se u spornim salama ugraditi ventilatori koji nedostaju, no nije rekao i kada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ugradnje ventilatora, a to bi se trebalo finalizirati u ponedjeljak ujutro, preostaje još samo testiranje, a nakon toga bi se  trebao nastaviti rad u salama na Hitnom medicinskom prijemu. Operacije koje su se trebale ovoga vikenda u njima izvoditi prebačene su u druge sale bolnice tako da pacijenti nisu bili uskraćeni za medicinske zahvate, doznaje se u bolnici.

Uz to inspekcijskim nadzorom obavljenim u ponedjeljak nisu utvrđeni nedostaci u primjeni propisa iz područja zaštite na radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo